Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa Metson tavoitehintaa

SagmillKonepajayhtiö Metso on asettanut uudessa strategiassaan haastavat tavoitteet tuloskasvulle. Handelsbanken näkee syytä nostaa yhtiön tavoitehintaa.

Konepajayhtiö Metso ilmoitti keväällä jakautuvansa kahdeksi yhtiöksi.  Jakautuminen tulee tapahtumaan lokakuun alussa.

Metson Massa, Paperi ja Voimantuotanto -liiketoimintojen uusi emoyhtiö on Valmet. Kaivos ja maarakennus ja Automaatio –liiketoiminnot jatkavat vanhassa yhtiössä.

Metso julkaisi 3.9 uuden Metson strategian. Jakautumisen jälkeen yhtiön tärkeimpiä asiakasteollisuuksia ovat kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasuteollisuus. Konepajayhtiöllä on näkemyksensä mukaan kaikilla näillä alueilla vahva markkina-asema joko globaalisti tai määritellyllä erikoisalueella, ja ne tarjoavat houkuttelevia kasvumahdollisuuksia pitkällä aikavälillä.

Metso aikoo vahvistaa markkina-asemaansa kehittämällä muun muassa asiakkaiden tarpeisiin soveltuvia älykkäitä prosesseja ja palveluratkaisuja.

Uusi Metso aikoo parantaa kannattavuuttaan kasvattamalla palveluliiketoimintaansa sekä kehittämällä toiminnan tehokkuutta ja lisäämällä sisäistä integraatiota.

Uusi yhtiö tavoittelee markkinoiden kasvua nopeampaa liikevaihdon kasvua sekä 11 – 16 prosentin liikevoittomarginaalia. Sitoutuneen pääoman tuotolle on asetettu 30 prosentin tuottotavoite. Lisäksi yhtiö aikoo kasvattaa osakekohtaista tulosta liikevaihdon kasvua nopeammin.

Valmet puolestaan keskittyy kehittämään ja toimittamaan teknologioita ja palveluja ensisijaisesti biopohjaisia raaka-aineita käyttäville teollisuudenaloille.

Valmet tavoittelee markkinoiden ylittävää liikevaihdon kasvua ja 6 – 9 prosentin liikevoittoa. Sijoitetun pääoman tuoton tavoite on vähintään 15 prosenttia.

Handelsbanken suhtautuu konepajayhtiön strategisiin tavoitteisiin myönteisesti, mutta pitää kannattavuustavoitetta haastavana.

”Mielestämme uuden Metson tavoittelema 11-16 prosentin liikevoittomarginaali (EBITA) osoittaa yhtiöltä luottamusta toimintaansa. Me olemme ennustaneet Metson marginaaliksi tälle vuodelle 11,3 prosenttia, joten olemme arviollamme tavoitevälin alalaidassa”, Handelsbanken kirjoittaa aamukatsauksessaan.

Pankin mielestä kaivostoimintaan liittyy kuitenkin epävarmuutta, sillä Metson vuoden toisen neljänneksen tilauskirja laski 14 prosenttia. Tästä johtuen liikevaihto olisi heikkenemässä ensi vuonna.

Handelsbanken nostaa kuitenkin yhtiön tavoitehinnan aiemmasta 30 eurosta 35 euroon.

”Uudella 35 euron tavoitehinnallamme Valmetin markkina-arvo on 0,5-kertainen suhteessa liikevaihtoon ja Metsolla luku on puolestaan 1,0. Näemme, että arvostuksessa on selvä nousupotentiaali, jos yhtiön tavoitteet täyttyvät”, Handelsbanken arvioi.

Kommentoi
Ylös
>