Osakeanalyysit

Onko tulosvaroittaneen SSH:n osakkeen arvostustaso liian korkea?

osakepoimintaTietoturvayhtiö SSH:n osakkeen arvostustaso on noussut häkellyttävän korkealle. Yhtiön antama tulosvaroitus herättää epäilyn, ovatko odotukset SSH:n kasvunäkymistä nousseet jo epärealistisen korkealle.

SSH alentaa ennustetaan myynnin kasvusta vuodelle 2013. Yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan, että kasvu jää ennustettua hitaammaksi arvioitua hitaampien myyntiprosessien johdosta. Samalla yhtiö ilmoittaa liikevaihtonäkymät aiempaa täsmällisemmin.

Uuden ohjeistuksen mukaan SSH arvioi vuoden 2013 liikevaihdon kasvavan 10% ja 20% välillä edellisestä vuodesta.  Alempi liikevaihto vaikuttaa kannattavuuteen 2013, mutta todennäköisemmin tulos koko vuodelta on silti voitollinen.

Aikaisemman ohjeistuksen mukaan yhtiön koko vuoden liikevaihdon kasvaa merkittävästi vuoteen 2012 verrattuna johtuen yhtiön tuotteiden ja palveluiden kasvavasta kysynnästä. Aiemmassa arvioissa koko 2013 tilikauden tulos arvioitiin olevan voitollinen.

SSH:n ilmoittama syy näkymien heikentymiseen on mielenkiintoinen. Yhdysvaltojen budjetti- ja velkakriisillä on vaikutusta SSH:n liiketoimintaan.

“Riskeihin kuuluu viiveet kauppojen toteutumisessa, tuotekehityksen viiveet ja makrotalouden haasteet.  Erityisesti äskettäinen Yhdysvalloissa hallituksen sulkeminen voi vaikuttaa siellä viranomaismyyntiin”, SSH toteaa tiedotteessaan.

SSH:n osake on ollut todellinen raketti Helsingin pörssissä. Osakkeen kurssi on noussut vuoden aikana huimat 276 prosenttia. Kurssinousua ovat tukeneet liikevaihdon kasvu ja mahdolliset spekulaatiot yrityskaupasta sen jälkeen kun yhdysvaltalainen tietoturvayhtiö McAfee jätti Stonesoftista ostotarjouksen toukokuun alussa.

SSH:n arvostustaso alkaa olla kuitenkin jo hämmästyttävän korkea. Yhtiön taseperusteinen arvostustaso, eli hinta suhteessa kirja-arvoon on peräti 13. Kuitenkin yhtiön oman pääoman tuotto on ollut kuluvana vuonna negatiivinen. SSH:n osakkeen hinnoittelu perustuu siis pitkälti korkeisiin tuotto-odotuksiin.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös