Markkinakommentit

BlackRock: Kiinalaisosakkeilla nousuvaraa vuonna 2014

Kiina osakemarkkinatKiinan osakemarkkinoita tukee ensi vuonna kolme tärkeää seikkaa, arvioi BlackRockin päästrategi.

Kiinan osakemarkkinat ovat kuluvana vuonna jääneet yllättävän paljon jälkeen Yhdysvaltojen ja muiden kehittyneiden maiden osakemarkkinoiden tuotoista.

BlackRockin päästsrategi Russ Koesterich on kuitenkin sitä mieltä että ensi vuosi voi olla kiinalaisosakkeiden vuosi. Koesterich luettelee kolme syytä miksi nyt kannattaa suosia Kiinan osakemarkkinoita.

Ensinnäkin Kiina onnistui välttämään pelätyn ”hard landking” –skenaarion, eli sen että Kiinan talouskasvu olisi romahtanut huomattavasti aiempia vuosia alhaisemmaksi. Toteutunut talouskasvu on ollut maan tavoitteiden mukainen eli 7,5 prosenttia.

Koesterich huomauttaa myös, että Kiinan BKT:n kasvu on huomattavasti nopeampaa kuin 10 vuotta sitten. Maa voisi kasvaa nykykasvua hitaamminkin ilman että työllisyys ja palkojen nousu kärsisivät.

Toinen tärkeä tekijä Kiinan sijoitusmarkkinoiden kannalta on se, että viranomaiset suhtautuvat talousuudistuksiin vakavasti. Kiinan keskushallinto päätti marraskuussa avata maan taloutta yhä enemmän vapaille markkinoille.

Uudistukset maanomistuksessa ja yhden lapsen politiikassa tukevat Kiinan siirtymistä investointitaloudesta kulutuspainotteiseen talouteen, Koesterich kertoo. Tämä muutos tulee tukemaan tasapainoista kasvua seuraavien 5-10 vuoden aikana.

Kaiken lisäksi kiinalaisosakkeiden arvostustasot ovat houkuttelevan alhaalla. Koesterichin mukaan arvostustasot ovat alhaisia erityisesti jos osakkeiden hintataso suhteutetaan kasvu- ja tulosnäkymiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös