Strategiat

Vanguard: Neljä periaatetta joilla sijoittaja menestyy

onnistuminenMaailman suurin ETF-rahastoja tarjoava Vanguard uskoo, että sijoittajan menestys edellyttää neljän perusperiaatteen noudattamista.

Sijoittajan mielessä liikkuu aina houkutus tehdä sijoituspäätöksiä sopivana ajankohtana – ostaa kun kurssit ovat alhaalla ja myydä kun ne ovat korkealla. On helppo ymmärtää, että sijoituspäätösten ajoituksen optimointi houkuttaa, onhan se ylivoimaisesti eniten sijoitussalkun tuottoon vaikuttava tekijä.

Sijoituspäätösten optimaalinen ajoittaminen on kuitenkin käytännössä hyvin hankalaa, monen asiantuntijan mielestä mahdotonta.

Vanguardin sijoitusjohtaja Tim Buckley on sitä mieltä, että optimaalista ajoittamista ei siis kannata edes tavoitella, vaan sijoittajan kannattaa pitää kiinni kurinalaisesti tietyistä sijoittamisen perusperiaatteista.

Buckley kertoo Vanguardin blogissaan, että on olemassa neljä sijoitusperiaatetta jotka toimivat kaikissa markkinaolosuhteissa. Periaatteet ovat seuraavat:

Aseta itsellesi selkeät ja soveliaat tavoitteet.

Hajauta sijoituksesi ennen kaikkea useisiin eri omaisuuslajeihin. Sijoitussalkun allokaatio eri omaisuuslajien välillä selittää suuren osan salkun tuotosta ja tuottojen volatilieetista aiheutuvasta riskistä.

Minimoi kustannukset. Markkinoita ei voi halita mutta kuluja voi. Kustannukset vaikuttavat merkittävästi sijoitusten tuottoihin pitkällä aikavälillä. Buckleyn mukaan tutkimukset osoittavat, että alhaisen kustannusten sijoitukset ovat olleet tuottavampia kuin korkeiden kustannusten sijoitukset.

Säilytä näkemys ja pitkän aikavälin kurinalaisuus. Näin sijoittaja pystyy sitoutumaan pitkän aikavälin sijoitustavoitteisiin epävarmoinakin aikoina. Erityisen tärkeää on rebalansoida salkun sisältö aika-ajoin, eli siis tasapainottaa eri omaisuuslajien painot pitkän aikavälin tavoitteen mukaiseen allokaatioon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös