Indikaattorit

Kaupan alalla varastot kasvussa

Kaupan toimialalla varastojen arvo nousi joulukuun lopussa 7,1 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus. Autokaupan varastot nousivat jopa yli 30 prosenttia.

Kaupan toimialoista varastojen arvo nousi eniten autokaupassa, 31,1 prosenttia ja tukkukaupassakin 6,4 prosenttia. Vähittäiskaupan toimialalla varastojen arvo puolestaan laski 5,2 prosenttia vuoden 2012 viimeiseen neljännekseen verrattuna.

Koko kaupan toimialan varastojen arvo nousi 6,6 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Varastojen arvo kasvoi autokaupan toimialalla, 11,5 prosenttia sekä tukkukaupan toimialalla, 9,1 prosenttia. Vähittäiskaupassa varastojen arvo jäi joulukuussa lähes samalle tasolle kuin syyskuussa muutoksen oltua -0,5 prosenttia.

Teollisuuden varastojen arvo oli puolestaan Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2013 neljännellä neljänneksellä 0,8 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna teollisuuden varastojen arvo laski 5,8 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös