Yritysuutiset

Kesko tarjoaa reippaan osinkotuoton

Lähde: Kesko Oyj.

Lähde: Kesko Oyj.

Kesko aikoo maksaa viime vuoden tuloksesta odotuksia korkeamman 1,4 euron osingon.

Kauppaketjun liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli loka-joulukuussa 66,8 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 70,9 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos ilman kertaluontoisia eriä oli 0,59 euroa kun se vertailukaudella oli 0,44 euroa osakkeelta. Tulos oli selvästi odotettua kovempi, sillä konsensusennusteiden mukainen osakekohtainen tulos viimeiselle kvartaalille oli vain 0,43 euroa osakkeelta Thomson Reutersin tietokannan mukaan.

Käyttötavarakauppa heikkenee edelleen

Keskon mukaan toteutetuilla kustannussäästöillä oli merkittävä positiivinen vaikutus tuloskehitykseen.

Yhtiön viime aikojen murheenkryynin, käyttötavarakaupan kannattavuus heikkeneni edelleen. Segmentin liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä laski vertailujaksoon verrattuna 10,7 prosenttia. Käyttötavarakaupassa verkkokaupan kasvu ja kilpailutilanteen kiristyminen on heikentänyt merkittävästi Anttilan ja kodintekniikkakaupan kannattavuutta, Kesko kertoo tiedotteessaan.

Keskon kohdalla on kuitenkin syytä muistaa, että peräti 85 prosenttia yhtiön koko viime vuoden tuloksesta tuli Ruokakauppa-segmentistä. Ruokakauppa on muita segmenttejä vähemmän riippuvainen yleisestä suhdannetilanteesta.

Kasvua ei näkyvissä

Keskon lähiajan näkymät ovat vaisut. ”Yleisen taloustilanteen ja kulutuskysynnän kehitysnäkymiin liittyy edelleen merkittävää epävarmuutta. Työllisyyden ja kuluttajien ostovoiman heikentymisen seurauksena kaupan alan kasvunäkymät ovat edelleen heikot”, yhtiö kertoo.

Suomen päivittäistavarakaupan markkinat pysyvät yhtiön mukaan vakaina, mutta heikentyneestä taloustilanteesta johtuen käyttötavara-, rauta- sekä auto- ja konekaupan kysyntä tulee pysymään heikkona.

Kesko arvioi liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä pysyvän seuraavan kahdentoista kuukauden aikana edeltävän kahdentoista kuukauden tasolla, ellei yleinen kulutuskysyntä heikkene merkittävästi.

Osinkoyllätys

Osinkosijoittajille Kesko tarjosi mukavan yllätyksen. Keskon hallitus tulee esittämään yhtiökokoukselle osinkojen nostoa 1,4 euroon osakkeelta. Analyytikot olivat odottaneet konsensusennusteiden mukaan 1,25 euron osinkoa. Vuoden 2012 tuloksesta kauppaketju jakoi 1,2 euron osingot.

Markkinat ottivat Keskon osinkoilmoituksen ja tuloksen vastaan positiivisesti. Yhtiön osake oli aamupäivällä reippaassa yli 3 prosentin nousussa. Kurssireaktion jälkeisellä kurssilla osinkotuotto nousee noin 5 prosenttiin.

Kommentoi
Ylös
>