Sijoitusideat

Handelsbanken nostaa selvästi Tiedon tavoitehintaa ja suositusta

Tiedon ensimmäisen kvartaalin tulos oli odotuksia parempi. Handelsbanken nostaa yhtiön osakkeen tavoitehintaa peräti yli 40 prosenttia aiempaa korkeammaksi.

Tiedon osakekohtainen tulos oli 0,34 euroa vuoden ensimmäisellä kvartaalilla, mikä ylitti analyytikoiden odotukset. Konsensusennuste oli 0,32 euroa osakkeelta.

Oman pääoma ja sijoitetun pääoman tuotto nousivat viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna selvästi.  Myös tilauskanta ylti lähes 1,6 miljardiin, kun se viime vuonna oli 1,47 miljardia.

Toimitusjohtaja Kimmo Alkio kommentoi tulosta seuraavasti: “Olen tyytyväinen useiden liiketoimintojen vahvaan kehitykseen ensimmäisellä neljänneksellä. Hyvä tilauskanta ja lähes 9 %:n kannattavuus heijastavat parantunutta kilpailukykyämme tietotekniikkapalveluissa ja mahdollisuuksiamme kestävään tulosparannukseen. Yhtiön toiminnan tehostaminen näkyy useimmissa liiketoiminnoissa, vaikkakin Tuotekehityspalvelut on edelleen haasteellinen alue.”

Tieto arvioi, että sen koko vuoden liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä paranee edellisvuoden tasosta (141,2 milj.euroa vuonna 2013).

Handelsbanken kertoo aamukatsauksessaan vähitellen kääntäneensä näkemystään Tiedosta positiivisempaan suuntaan.

”Kahden vuoden rakennejärjestelyjen ja leikkauksien jälkeen yhtiö alkaa olla kunnossa vuoden loppuun mennessä”, pankki toteaa.

Rakenneuudistusten vuoksi liikevaihto on ollut yhä laskussa, mutta jatkossa Handelsbanken uskoo uudistusten auttavan Tietoa kasvattamaan liikevaihtoa.

Handelsbankenin mukaan Tieto on vähitellen palaamassa vakaamman liiketoiminnan aikakaudelle. ”Tuottokehitys on tasaisempaa, riskit laskeneet ja yhtiö keskittyy parantamaan hinnoittelua ja tuottavuutta”, Handelsbanken toteaa.

Pankki uskoo Tiedon positiivisen kurssikehityksen jatkumiseen ja nostaa osakkeen suosituksen tasolta ”vähennä” tasolle ”lisää”. Lisäksi tavoitehinta nousee aiemmasta 15,5 eurosta peräti 22 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös