Indikaattorit

Kiinan ostopäällikköindeksi nousi odotettua vähemmän

Tuore huhtikuun ostopäällikköindeksi kertoo Kiinan kasvun pysyvän kituliaana.

Virallinen ostopäällikköindeksi PMI nousi hieman maaliskuusta – mutta vain vaivoin. Kiinan tilastokeskuksen julkaisema teollisuuden ostopäällikköindeksi oli huhtikuussa 50,4. Maaliskuussa indeksin lukema oli 50,3.

Huhtikuun kasvu oli odotettua heikompaa, sillä Reutersin laatiman kyselyn mukaan asiantuntijat olivat odottaneet PMI:n kipuavan 50,5 pisteeseen.

Kiinan bruttokansantuotteen kasvu oli kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä 7,4 prosenttia, mikä on alle maan viranomaisten asettaman 7,5 prosentin tavoitetason.

Toinen, HSBC-yhtiön laatima alustava PMI, julkaistiin viime viikolla. Sen mukaan teollisuusaktiviteetin taso oli pisteluvulla 48,3 huhtikuussa. Alle 50 pisteen taso merkitsee talouden taantumaa.

HSBC-yhtiön ostopäällikköindeksi painottaa virallista indeksiä enemmän pieniä yksityisiä yrityksiä. Virallisessa ostopäällikköindeksissä painopiste on suuremmissa ja valtion omistamissa yrityksissä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös