Makrotalous

Konkurssit kasvavat tasaisen varmasti

Vireille pantujen konkurssien määrä on kasvanut selvästi viime vuodesta. Erityisesti kaupan alalla konkurssit kasvoivat rajusti.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi-maaliskuussa 2014 pantiin vireille 892 konkurssia, mikä on 61 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Konkurssien määrä kasvoi 7,3 prosenttia viime vuodesta.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 4 121, mikä on 501 henkilöä (10,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrän kasvu on ollut trendinomaisessa kasvussa vuodesta 2007 eli edellisen noususuhdanteen päättymisestä lähtien.

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-maaliskuussa teollisuus- ja kaivostoiminnan, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 191 konkurssia, mikä on 53 konkurssia (38,4 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin tammi-maaliskuussa vireille 233 konkurssia, mikä on 16 konkurssia (6,4 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pannut konkurssit tammi-maaliskuussa 2005–2014

Lähde: Tilastokeskus.

Lähde: Tilastokeskus.

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös