Makrotalous

Konkurssit kasvavat tasaisen varmasti

Vireille pantujen konkurssien määrä on kasvanut selvästi viime vuodesta. Erityisesti kaupan alalla konkurssit kasvoivat rajusti.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi-maaliskuussa 2014 pantiin vireille 892 konkurssia, mikä on 61 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Konkurssien määrä kasvoi 7,3 prosenttia viime vuodesta.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 4 121, mikä on 501 henkilöä (10,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrän kasvu on ollut trendinomaisessa kasvussa vuodesta 2007 eli edellisen noususuhdanteen päättymisestä lähtien.

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-maaliskuussa teollisuus- ja kaivostoiminnan, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 191 konkurssia, mikä on 53 konkurssia (38,4 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin tammi-maaliskuussa vireille 233 konkurssia, mikä on 16 konkurssia (6,4 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pannut konkurssit tammi-maaliskuussa 2005–2014

Lähde: Tilastokeskus.

Lähde: Tilastokeskus.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös