Markkinakommentit

Tulosten toipuminen pitää nousun käynnissä

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management pitää osakkeet ylipainossa osittain siksi, että yritysten tulosodotukset paranevat globaalisti.

Kehittyneiden markkinoiden osakkeet päihittivät joukkolainat toukokuussa. Yhdysvaltojen hyvät talousluvut vahvistivat odotuksia Yhdysvaltain keskuspankin koronnostoista myöhemmin tänä vuonna. Yhdysvaltain dollari vahvistui voimakkaasti euroon verrattuna, kun huoli Kreikan vararikosta ei hälvennyt.

Globaaleilla valtionlainamarkkinoilla nähtiin yksi jyrkimmistä neljän viikon laskuista, kun tuotot nousivat teknisten ja fundamentaalisten tekijöiden johdosta kummallakin puolella Atlanttia.

Korjausliike tuli samaan aikaan, kun inflaatio näytti vahvistuvan Yhdysvalloissa ja huolet lainamarkkinoiden arvostusten venymisestä kasvoivat. Myymisintoon saattoi vaikuttaa myös likviditeetin puute toissijaisilla lainamarkkinoilla, mikä on oire pankkien vähentyneestä markkina-takaustoiminnasta.

Poliittinen epävarmuus pysyi korkealla Euroopassa. Erityistä huolta aiheuttaa se, että Kreikka ei mahdollisesti pääse velkojiensa kanssa sopimukseen uudistuksista. Kreikan hallituksen on määrä maksaa 300 miljardia euroa Kansainväliselle valuuttarahastolle kesäkuun 5. päivänä. Kreikka-huolet pitivät Euroopan osakemarkkinat kurissa ja jättivät euron puolustusasemiin.

Kiina oli toinen volatiliteetin lähde kuun loppupuolella, sillä sen osakemarkkinat romahtivat. Tähän päättyi miltei 50 prosentin nousu tänä vuonna. Shanghai-indeksi laski 6,5 prosenttia ja kaupankäynti nousi uuteen ennätykseen 28. toukokuuta, kun arvopaperivälittäjät tiukensivat luotonannon rajoituksia ja keskuspankki ryhtyi toimeen poistaakseen ylimääräisen likviditeetin rahoitusjärjestelmästä.

Kehittyvien markkinoiden valuuttojen ja hyödykkeiden heikentyminen painoi kehittyvien markkinoiden osakkeita ja paikallisen valuutan joukkolainoja. Dollarin toipuminen lisäsi monen valuutan laskupaineita sekä kehittyneillä että kehittyvillä markkinoilla.

Japanin jeni putosi dollariin verrattuna alimmilleen 12 vuoteen, mikä korosti maiden rahapolitiikkojen etääntymistä toisistaan.

Pictet pitää osakkeet ylipainossa osittain siksi, että yritysten tulosodotukset paranevat globaalisti. Alueista varainhoitoyhtiö pitää Euroopan ja Japanin osakkeet ylipainossa. Vaikka kumpikaan markkina ei ole halpa, odottaa Pictet kummankin hyötyvän talouskasvusta edelleen.

Sektoreista Pictet suosii edelleen edullisia syklisiä sektoreita. Kestokulutushyödykkeet Pictet laskee neutraaliin painoon arvostussyistä ja sijoittaa lisää IT-alaan.

Yhtiö vähentää sijoituksia high yield -tuotteisiin ja ostaa lisää Italian ja Espanjan pitkän laina-ajan valtionlainoja.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös