Osakeanalyysit

Pankki käänsi kelkkansa – Outokumpu on uusi ostosuosikki

Kuva: Outokumpu Oyj.

Kuva: Outokumpu Oyj.

Handelsbanken nosti rajusti niin teräsyhtiön osakkeen suositusta kuin tavoitehintaakin.

Pankin mukaan Outokummun markkinaolosuhteet ovat vielä nyt heikot, mutta ruostumattoman teräksen markkinoilla käänne voi tapahtua nopeasti.

”Tuontiteräksen väheneminen ja varastojen tyhjennys antavat syyn odottaa yhtiölle selvästi suotuisampaa tilannetta vuoden toisella neljänneksellä. Tämä koskee erityisesti yhtiön Euroopan-toimintoja (75 % volyymista), joilta odotamme 10 prosenttia kasvavia toimituksia ja keskimäärin 2 prosenttia korkeampia hintoja tänä vuonna verrattuna viime vuoteen”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Vaikka Outokummun nettovelka pysyy korkean, on yhtiö onnistunut vähentämään velkaansa 460 miljoonalla eurolla luopumalla osuuksistaan SKS:ssä ja Fischer Mexicanassa.

Handelsbanken odottaa myötätuulta myös jatkuvista kustannussäästöistä.

”Outokummun tuottomarginaalit ovat sen kilpailijoita heikompia, joten kustannusleikkausten tuoma potentiaali on merkittävä. Uskomme uuden toimitusjohtajan ottavan asian puheeksi vuoden alkupuoliskolla.”

Handelsbankenin mukaan markkinatilanteen paraneminen tulevina kuukausina ja lisäsäästöt antavat perustelut käyttökatteen nousulle.

”Vuosia jatkuneiden vaikeuksien jälkeen sijoittajien odotukset ovat erittäin vaisut, mikä tekee riskin ja tuoton suhteesta houkuttelevan”, Handelsbanken toteaa.

Handelsbanken siis päivitti Outokummun suosituksen tasolle ”Osta” aiemmalta tasolta ”Vähennä”. Tavoitehinta nousi peräti 60 prosenttia aiemmasta 2,5 eurosta nykyiseen 4,0 euroon.

Outokummun suositukset ovat olleet nousussa. Esimerkiksi Pohjolan suositus Outokummun osakkeelle on nyt ”Osta” ja tavoitehinta on sama kuin Handelsbankenilla, eli 4,0 euroa.

Reutersin tietokannan mukaan 19 analyytikosta seitsemän antaa Outokummulle tällä hetkellä ostosuosituksen. Myyntisuosituksia ei tule yhdeltäkään analyytikolta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös