Rahoitusteoriaa

Sijoittajan virhe tämäkin – liian vähän osakkeita sijoitussalkussa

Monen sijoittajalla on salkussaan aivan liian vähän osakkeita, väittää sijoitusstrategi.

Danske Investin sijoitusstrategin, Lars Skovgaardin mukaan monet sijoittajat toimivat aivan liian lyhyellä aikahorisontilla siihen nähden, milloin he todella aikovat käyttää rahojaan.

Tämä liian lyhyt aikahorisontti johtaa siihen että salkussa on liian vähän riskisiä, mutta samalla myös pitkällä aikavälillä tuottavia sijoituskohteita, eli osakkeita.

Liian vähäisellä osakepanoksella sijoittajat luultavasti hukkaavat hyvää tuottopotentiaalia pitkällä aikavälillä, Sovgaard arvioi Danske Bankin Investorview-lehdessä.

Osakkeiden osuuden sijoitussalkussa pitäisi olla sitä suurempi mitä pitempi on aikahorisontti. Aikahorisontti puolestaan tarkoittaa sitä aikaa, jolloin sijoitusvarat on tarkoitus ottaa käyttöön.

Optimaalinen osakkeiden osuus riippuu aina yksittäisen sijoittajan sijoitustavoitteista ja suunnitelmista, mutta Sovgaard antaa kuitenkin konkreettisen ohjeen osakkeiden allokaatiolle. ”Jos sijoittaja tavoittelee matalaa riskiä lyhyellä aikahorisontilla, salkussa enintään 25 prosenttia voi mielestämme olla osakkeita. Jos sijoittajalla taas on pitkä, yli 15 vuoden aikahorisontti, osakkeiden osuuden pitäisi olla jopa 60 prosenttia matalallakin riskillä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös