startup suosioharha
Talouden trendit

Kauppalehti: Autoverotus muuttumassa rajusti – kilometrikorvaukset pois

Suomen hallitus on suunnittelemassa suurta ja mullistavaa liikenneuudistusta.

Nimettömien hallituslähteiden mukaan nykyisistä auto- ja ajoneuvoveroista ollaan luopumassa, kertoo Kauppalehti.  Auto- ja ja ajoneuvoverojen tilalle on tulossa autoilijoilta kerättävä asiakasmaksu.

Kauppalehden saamien tietojen mukaan työsuhdeautoilijoille on tulossa mojovaa keppiä. Uudistus saattaa nimittäin poistaa työnantajan tarjoamat pysäköintiedut, matkakulujen vähennyskelpoisuuden ja kilometrikorvaukset.

Uudistuksen taustalla vaikuttaa Kauppalehden mukaan Pariisin ilmastosopimus. Sen tavoitteisiin yltämiseksi on Suomen vähennettävä liikenteen aiheuttamia päästöjä merkittävästi.

Hallituksen tavoitteena on saada henkilöautolla yksin ajavien matkojen määriä alas ja ihmiset käyttämään enemmän joukkoliikennettä. Esimerkiksi työsuhdematkalipun käyttöä pyritään lisäämään.

Autoveron poistolla hallitus pyrkii uudistamaan Suomen vanhaa autokantaa. Tavoitteena on, että uusien henkilöautojen päästöt olisivat lähellä EU:n keskiarvoa ja Suomessa olisi vähintään 250 000 sähköautoa vuonna 2030. Kauppalehden mukaan suuripäästöisten autojen ostajille kaavaillaan lisämaksuja ja vähäpäästöisten autojen hankkijoille jonkinlaista porkkanaa.

Suomen autokanta on vanhaa verrattuna muuhun Eurooppaan ja lisäksi autokanta on vanhentunut entisestään viime vuosina. Henkilöautojen keski-ikä on jo lähes 12 vuotta.

Autokannan keski-iän kehitys Suomessa
Lähde: Trafi, Tilastokeskus

Lähde: Trafi, Tilastokeskus

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös