Osakeanalyysit

Tanskalaisfirma Pandora sai Nordealta ostosuosituksen

Nordea Markets kertoi perjantain ottaneensa tanskalaisen koruyhtiö Pandoran osakkeen takaisin seurantaan.

Nordea Markets kertoi perjantain ottaneensa tanskalaisen koruyhtiö Pandoran osakkeen takaisin seurantaan.

Yhtiöllä on hyvin laaja myyntipisteiden verkosto, ja se on jopa suurempi kuin esimerkiksi ruotsalaisella vaatejätti Hennes & Mauritzilla, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Pandora on kasvanut vahvasti viime vuosina, ja kasvunäkymät ovat edelleen suotuisat. Nordean mukaan osakkeen ympärillä on hermoiltu jonkin verran myynnin kasvun heikkenemisestä. Yhtiö raportoi myynin kasvunsa vanhojen liikkeiden osalta (ns. LFL‐myynti), eli tämä luku huomioi uudet liikkeet vasta viiveellä.

Nordean mukaan huoli LFL‐myynnin kehityksestä jättää varjoonsa koko yhtiön kasvun. ”Pandora on esimerkiksi juuri laajentanut Intian markkinoille, eikä tätä kasvua näe LFL‐myyntimuutoksessa vuoteen, ennen kun ver‐ tailulukuja alkaa kertyä. Lisäksi liikkeiden määrän kasvattaminen nykyisillä markkinoilla saattaa hieman syödä olemassa olevien liikkeiden myyntiä.”

Myyntilukujen raportointimalliin odotetaan muutoksia, mikä voisi Nordean mukaan nostaa esiin paremmin yhtiön kasvuprofiilin.

Pandoralla on runsaasti potentiaalia laajentaa sen tärkeimpien tuotekategorioiden, eli rannekorujen, kaulakorujen ja riipusten, ulkopuolelle, Nordea uskoo.

Samalla osakkeen arvostus on maltillinen. ”Kuluvan vuoden tuloksella laskettuna EV/EBIT‐luku on 10,0 ja P/E‐luku 12,6. Odotamme myös osingon kasvavan selvästi ensi vuoden keväällä, jolloin osinkotuotto nousee ennusteidemme mukaan 5,0 %:iin.”

Pankin suositus osakkeelle on osta ja tavoitehinta 1 200 Tanskan kruunua.

Koruyhtiö näyttää muutoinkin olevan sijoitusammattilaisten suosiossa. Pandoraa seuraavista 15 analyytikoista viisi antaa tällä hetkellä ostosuosituksen Thomson Reutersin tietokannan mukaan. Kahdeksan analyytikon suositus on lisää ja yhden pidä.

Kommentoi
Ylös
>