Yritysuutiset

Digia sai varoituksen pörssin sääntöjen rikkomisesta

Helsingin pörssin Kurinpitolautakunta antoi it-palveluyritys Digialle varoituksen ja kurinpitomaksun pörssin sääntöjen rikkomisesta.

Nasdaq Helsinki Oy:n Kurinpitolautakunta on antanut Digialle varoituksen ja 40 000 euron suuruisen kurinpitomaksun pörssin sääntöjen rikkomisesta, Digia kertoo pörssitiedotteessaan.

Päätös liittyy Verohallinnon tekemään kansallisen tulorekisterin ratkaisutoimittajan valintaan ja siitä tiedottamiseen. Päätöksen mukaan it-yhtiö rikkoi pörssin sääntöjen kohtia, jotka liittyvät tiedottamisen harhaanjohtavuuteen, sisäpiiritiedon hallintaan ja yhtiön hallinnon järjestämiseen.

Verohallinto valitsi viime vuonna Digian hankintamenettelyn perusteella kansallisen tulorekisterin ratkaisutoimittajaksi. Verohallinto julkistitiedotteen, jossa se kertoi valinneensa Digian kansallisen tulorekisterin ohjelmistotoimittajaksi ja hankinnan kokonaiskustannuksen olevan 15 vuoden sopimusajalle noin 90 miljoonaa euroa.

Välittömästi tämän jälkeen Digia ryhtyi toimenpiteisiin oman Verohallinnon tiedotetta täsmentävän pörssitiedotteen laatimiseksi, koska Verohallinnon julkistamassa tiedotteessa korostui hankkeen kokonaiskustannukset.

Verohallinnon tiedotteen julkaisemisen jälkeen Digian pörssikurssi nousi noin 7,8 prosenttia, kunnes kaupankäynti yhtiön osakkeella keskeytettiin. Digia Oyj julkisti tämän jälkeen oman pörssitiedotteensa: “Verohallinto valitsi Digian kansallisen tulorekisterin ohjelmistotoimittajaksi”. Digia totesi pörssitiedotteessaan hankinnan kokonaisarvon olevan 15 vuoden sopimusajalla noin 90 miljoonaa euroa, josta Digian osuus on noin 60 miljoonaa euroa.

Digia ei tuonut pörssitiedotteessaan riittävästi esille Verohallinnon hankintaratkaisun puitesopimusluonnetta ja muita puitesopimuskokonaisuuden osiin sekä hankkeen poikkeuksellisen pitkään kestoon liittyviä epävarmuustekijöitä.

Digia kertoo pörssitiedotteessaan suhtautuvansa Pörssin sääntöjen noudattamiseen hyvin vakavasti. Digia on jo ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin vastaavien tilanteiden välttämiseksi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös