SalkunRakentaja

Oma talous

10 merkkiä siitä, ettet koskaan tule olemaan rikas

10 merkkiä, joista tiedät ettet rikastu

Kaikilla meillä on mahdollisuus vaurastua ja hankkia omaisuutta, vaikka monet ihmiset uskottelevat itselleen toisin. Kaikki eivät vain tartu tilaisuuteen.

Business Insiderin jutussa on esitelty 10 merkkiä joista tiedät, ettet tule koskaan olemaan rikas. Jos tavoitteesi on vaurastua, voit katsoa oletko oikealla polulla vai täytyykö sinun kenties tehdä muutoksia tekemiseesi.

Työskentelet kovasti, muttet fiksusti

Jo koulussa opimme, että kova työ palkitaan. Tämä uskomus on kuitenkin vain kolikon toinen puoli. Jos vain keskitymme hankkimaan mahdollisimman paljon rahaa kovalla työllä, saatamme unohtaa tehdä suunnitelman, jolla saisimme kovalla työllä hankitut rahat kasvamaan.

Yksi fiksu tapa on sijoittaa osakkeisiin tai rahastoihin. Sen voi tehdä ilman suuren riskin ottamista ja saada varoille silti hyvää tuottoa. Lisäksi sen voi tehdä uhraamatta siihen paljon aikaa. Jos siis teet lujasti töitä ansaitaksesi rahaa, tässä kohtaa ei kannata alkaa löysäillä.

Laitat liikaa painoa säästämiseen, et ansaitsemiseen

Oman ansiotason nostaminen, ei vain säästöjen kasvattaminen on toinen tapa ”työskennellä fiksusti”. Säästäminen on toki elintärkeää vaurastumisen kannalta, mutta sitä ei kannata tehdä laiminlyömällä ansaintamahdollisuuksia.

Monet ihmiset ovat niin keskittyneitä leikkaamaan kuponkeja ja elämään säästäväisesti, että he menettävät suuria mahdollisuuksia.

Jos haluat alkaa ajatella kuin rikas, sinun täytyy lopettaa rahan murehtiminen ja keskittyä siihen, kuinka tehdä lisää rahaa. Yleinen tapa miljonäärien keskuudessa on kehittää useita tulonlähteitä sekä omaksua järkevät tavat säästää.

Ostat asioita, joihin sinulla ei ole varaa

Tämä on yksinkertaista: jos elät yli varojesi, et voi tulla rikkaaksi. Vaikka alkaisitkin ansaita tuntuvasti enemmän, älä käytä sitä oikeutuksena nostaa elintasoasi huomattavasti. Varmista ensin, että saat varmaa tuloa useista eri lähteistä ja harkitse vasta sitten kalliiden tuotteiden ostamista ja uutta elintasoa.

Olet tyytyväinen kiinteään kuukausipalkkaan

Keskivertoihminen valitsee mieluiten kiinteän kuukausipalkan, joka maksetaan hänen antamastaan ajasta. Rikkaat ihmiset taas tyypillisesti valitsevat tuloksista maksettavan palkkion ja ovatkin monesti työllistäneet itse itsensä.

Kärjistäen rikkaat aloittavat uusia yrityksiä ja rakentavat omaisuutta samalla, kun massat takaavat itselleen taloudellisen keskinkertaisuuden pysymällä vaatimattomasti palkatussa työssä ja tyytymällä vuosittaisiin yleiskorotuksiin palkassaan.

Et ole aloittanut sijoittamista

Yksi tehokkaimmista tavoista ansaita enemmän rahaa ajan kuluessa, on aloittaa sijoittaminen. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä enemmän raha tekee työtä puolestasi.

Miljonäärit sijoittavat keskimäärin 20 prosenttia vuosittaisista tuloistaan, jolloin heidän varallisuutensa määrään vaikuttaa vuositulojen lisäksi se, kuinka he ovat sijoittaneet ajan kuluessa. Sijoittamalla saat yhden tai useamman tulonlähteen lisää normaalin tulonlähteesi lisäksi ja siihen kannattaa pyrkiä.

Sinun ei tarvitse olla talousasioiden asiantuntija, sinun ei tarvitse tulla varakkaasta perheestä eikä sinun edes tarvitse ansaita massiivista palkkaa aloittaaksesi sijoittamisen. Sijoittamalla vaurastumisen avaimia ovat säännöllisyys sekä aika.

Tavoittelet jonkun toisen unelmaa

Jos haluat menestyä, rakasta sitä mitä teet. Se tarkoittaa, että ensin määrittelet intohimosi ja sitten muutat ne liiketoiminnaksi.

Monet ihmiset päätyvät tavoittelemaan omien unelmiensa sijaan jonkun toisen, esimerkiksi vanhempien, heille asettamia tavoitteita. Se aiheuttaa onnettomuutta ja heijastuu väistämättä siihen, kuinka työssä menestyy. Menestykseen tarvitaan intohimoa ja sen voi löytää vain itse itsestään.

Et astu ulos mukavuusalueeltasi

Jos haluat vaurastua, menestyä ja mennä eteenpäin elämässä, sinun on totuttava vaihtelevuuteen ja epämukavuuteen.

Fyysinen, psyykkinen ja emotionaalinen mukavuus ovat päätavoitteita useimmilla ihmisillä. Menestyjät taas ymmärtävät, että mitään ei yleensä saa helpolla ja että mukavuudenhalu voi olla tuhoisaa.

Rikkaat ja menestyneet ihmiset ovat opetelleet voittamaan pelkonsa sekä ottamaan harkittuja riskejä ja nämä ovatkin avainasemassa menestyksen saavuttamisessa.

Sinulla ei ole tavoitteita liittyen vaurastumiseen

Selkeät, spesifit tavoitteet tekevät vaurastumisesta helpompaa ja mukavampaa. Kirjoita siis ylös kaikki tavoitteesi liittyen talouteesi: Haluatko ostaa talon? Muuttaa ulkomaille? Jäädä eläkkeelle 40-vuotiaana? Selkeiden tavoitteiden asettaminen tekee vaurastumisprosessista helpompaa antamalla sinulle mitattavaa konkretiaa. Kannattaa myös aina asettaa jokin aika, jolloin haluat tavoitteet saavuttaa.

Suurin syy, miksi ihmiset eivät saa mitä haluavat on se, etteivät he oikeasti tiedä tai osaa määritellä sitä mitä haluavat. Rikkaat ihmiset tekevät tavoitteet itselleen kristallinkirkkaiksi.

Kulutat ensin ja säästät sitten

Jos haluat rikastua, maksa aina ensin itsellesi.

Suurin osa ihmisistä maksaa palkan saadessa aina ensin muille. Vuokranantajalle, pankille, luottokorttiyhtiölle jne. Kuluttamista ja säästämistä vasta sen jälkeen järkevämpi tapa on säästää aina ensin. Tee automaattinen siirto menemään tililtäsi aina palkkapäivänä säästötilille tai esimerkiksi rahastoon, jolloin pidät huolen, että saat aina itse ensimmäisen siivun tuloistasi.

Uskot, ettet voi rikastua

Keskivertoihminen uskoo, että rikastuminen on vain onnekkaampien ihmisten etuoikeus. Ensimmäinen askel onkin kysyä itseltään, ”Miksi en minä?”. Seuraavaksi on alettava ajatella isommin, ”Miksi en tavoittelisi miljoonaa?”. Totuus on, että jos pystyt luomaan arvoa toisille ihmisille, sinulla on suuri mahdollisuus vaurastua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös