Markkinakommentit

Salkunhoitaja: Osakemarkkinoiden nousuvauhti on heikentymässä

SP 500 osakemarkkinat pörssi osakkeet

Osakemarkkinat ovat palaamassa tilanteeseen “normaalitilanteeseen”, jossa kurssiliikkeet riippuvat yritysten tuloskehityksestä, arvioi varainhoitoyhtiö Frontin varainhoitaja.

Markkinakehitys oli huhtikuussa pitkälti odotusten mukaista eivätkä näkymätkään ole tästä juurikaan muuttuneet, toteaa Frontin varainhoitaja Miikka Veikkola kuukausikatsauksessaan.

“Osakemarkkinoiden kovin nousujakso on toistaiseksi takana, keskuspankkien rahapolitikka pysymässä ennallaan tai tiukentumassa ja USA:n presidentinvaalien jälkeinen optimismin aalto on tasaantunut”, varainhoitaja kiteyttää.

Markkinoilla ollaan siis pikkuhiljaa palaamassa ”normaalitilanteeseen”, jossa kurssiliikkeet heijastavat yhä enemmän yritysten tuloskehitystä ja -näkymiä. Frontin Signal Erikoissijoitusrahaston momentum- ja trendistrategiaan perustuvan mallin mukaan lyhyellä aikavälillä osakemarkkinoiden momentum eli nousuvauhti on edelleen heikentymässä.

Nousuvauhdin hiipuminen  yhdistettynä osakkeiden suhteellisen korkeaan arvostustasoon ja odotuksiin voi aiheuttaa markkinoille ylimääräistä hermostuneisuutta, Veikkola toteaa. Siksi myös suuremmat korjausliikkeet ovat yhä mahdollisia. Niin kauan kuin osakkeet pysyvät nousutrendissään, ovat korjausliikkeet kuitenkin Veikkolan mukaan lähtökohtaisesti edelleen oston paikkoja.

Hyödykkeiden suhteellinen heikkous on tällä hetkellä kuitenkin pienoinen kysymysmerkki.

Veikkolan mukaan se ei sellaisenaan sovi odotuksiin korkeammasta inflaatiosta ja vahvasta globaalista talouskasvusta. “Nähtäväksi jää onko kyseessä vain (tilapäinen) ylituotanto hintojen nousun myötä vai onko se merkki odotettua vaisummasta kysynnästä. Jälkimmäinen vaihtoehto heikentäisi myös osakemarkkinanäkymiä. Toistaiseksi osakemarkkinat ovat kuitenkin pitäneet sijoittajien keskuudessa suhteellisen hyvin pintansa.”

Osakkeiden riskipreemio ylittää kuitenkin edelleen selvästi valtionlainojen tuoton, kuten alemmasta twiitistä näkyy. Riskipreemio tarkoittaa sijoittajan saamaa lisätuottoa siitä, että hän sijoittaa riskipitoisille osakemarkkinolle, eikä täysin riskittömiin kohteisiin, kuten valtion obligaatioihin. Mitä korkeampi riskipreemio, sitä alhaisempi arvostustaso.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös