Sijoitusideat

Muutoksia Nordean mallisalkussa – katso lista

Wärtsilä nousi Nordean mallisalkkuun.

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Kuva: Wärtsilä Oyj

Wärtsilä nousi Nordean mallisalkkuun.

Konepajayhtiö Wärtsilän näkymät ovat suotuisat kaikilla sen toimialoilla, Nordea toteaa. Yhtiö saa tukea niin rakenteellisista kasvuajureista kuin taloussyklin paranemisesta, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

”Energialiiketoiminnassa uusiutuvien energiamuotojen esiinmarssi tukee myös Wärtsilää. Laivapuolella puolestaan tilanne näyttää kääntyvän parempaan ennätyshuonoilta tasoilta”, pankki toteaa.

Wartsila konepaja osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen

Wärtsilän tilauskertymä kasvoi 11 prosenttia vuoden ensimmäisellä kvartaalilla viime vuoden vertailukauteen verrattuna.

”Tilauskertymän vahva kasvu oli katsauskauden ehdoton kohokohta. Kiinnostus pitkäaikaisia huoltosopimuksia kohtaan vauhditti tilausmäärän kasvua Services-liiketoiminnassa. Energiamarkkinoilla toimivat asiakkaamme investoivat edelleen uuteen voimantuotantokapasiteettiin sekä kehittyvillä markkinoilla että teollisuusmaissa. Aktiiviset risteily- ja kaasun käsittelyalusmarkkinat pitivät Marine Solutions -liiketoiminnan saamat tilaukset kohtalaisella tasolla. Vaikka uusien alustilausten määrä on pysynyt alhaisena, markkinoilla on havaittavissa positiivista virettä, joka viittaa kysynnän asteittaiseen elpymiseen vuoden 2017 jälkipuoliskolla”, toteaa yhtiön konsernijohtaja Jaakko Eskola.

Tilaa Wärtsilälle mallisalkussa teki kiinteistöjen ja teollisuuden palveluja tarjoava Caverion, jonka meno on ollut Nordean mukaan ailahtelevaa ylimmän johdon vaihdoksineen ja monen tulosvaroituksen voimin.

Lisäksi Caverionin osakekurssin kasvupotentiaali on jo syöty. ”Nykyisellä kurssitasolla yhtiön arvostus heijastelee jo selkeää parannusta liikevoittomarginaaliin tuleville vuosille. Viimeaikaisen vahvan kurssikehityksen myötä näemme Caverionin riskin ja tuoton suhteen kuitenkin aikaisempaa maltillisempana.”

Edellinen muutos toi Nordean salkkuun Outokummun, jonka arvostus on pankin mukaan houkutteleva ja selvästi alle pääkilpailijoiden.

”Outokummulla on lisäksi vanhoja tappioita vähennettäväksi verotuksessa, minkä myötä yhtiön vapaa kassavirtatuotto nousee ennusteidemme mukaan noin 15 %:iin useamman vuoden ajaksi”, Nordea toteaa.

Nordean kotimaisten osakkeiden mallisalkusta löytyvät tällä hetkellä seuraavat yhtiöt:

Kemira
Metsä Board
Outokumpu
Stora Enso
KONE
Uponor
Wärtsilä
YIT
Amer Sports
Kesko
Sampo
Nokia
DNA
Telia
Fortum

Suurin osa listan yhtiöistä on salkussa viiden prosentin painolla. Sampon paino on kuitenkin 15 prosenttia ja Fortumin, Nokian ja KONEen paino on 10 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>