Osakeanalyysit

Foot Locker – onko Mr. Market kohtuuton?

Foot Locker on yhdysvaltalainen kenkien ja vaatteiden. jälleenmyyjä. Foot Lockerilla on yli 1600 myymälää, joita löytyy ympäri maailmaa. Suurin osa myymälöistä sijaitsee kuitenkin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Foot Locker julkaisi toisen kvartaalin tuloksensa 18. elokuuta. Kyyti oli melko kylmää: osakekohtainen tulos laski 34 prosenttia, myynti 4 prosenttia ja bruttokate pieneni 33 prosentista 29,6 prosenttiin verrattuna vuoden takaiseen. Tämän löylytyksen jälkeen osake suli 47 dollarista 31 dollariin eli noin 34 prosenttia.

Markkinoiden reaktio on tietenkin ymmärrettävä eikä missään nimessä täysin irrationaalinen. Jyrkän laskun jälkeen osake alkaa näyttää numeroiden perusteella varsin houkuttelevalta. Olisiko nyt oikea aika hankkia tätä kenkäkauppaa salkkuun vai onko tässä kyseessä niin sanottu value trap?

Yhtiön yksityiskohtaisen tarkastelun löydät ylläpitämältäni Beat the Market -kanavalta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös