Sijoitusideat

Nordea: Osta tämän turvallisuusalan yhtiön osakkeita

Securitas osakekurssi osake pörssi turva-ala

Viimeaikaisen dollarin heikkouden myötä ruotsalaisen Securitas-yhtiön osake on ollut laskussa, tarjoten houkuttelevan ostopaikan.

Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyvän Securitaksen kasvunäkymät ovat vahvat teknologisen murroksen myötä ja tämän ennustetaan heijastuvan myös parantuneena kannattavuutena, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

“Odotamme tuloskasvun kiihtyvän kuluvan vuoden toisella vuosipuoliskolla ja jatkavan parantumistaan tulevien vuosien aikana. ”

Ruotsalaisyhtiön osakekurssi on kokenut kovia viime kuukausina. Kolmessa kuukaudessa yhtiön osakekurssi on laskenut 150 eurosta 130 euroon. Nordean mukaan Securitaksen viimeaikaista kurssiheikkoutta selittävät huolet käyttöpääoman kasvusta ja kannattavuudesta.

“Näkemyksemme mukaan käyttöpääoman nousu on tilapäinen ilmiö ja odotamme käännettä parempaan jo tulevien neljännesten aikana. Kannattavuushuolet erityisesti Yhdysvaltojen osalta ovat ylimitoitettuja, sillä historiassa Securitas on pystynyt siirtämään nousseet kustannukset hintoihin.”

Yhtiön vahva tase mahdollistaa kasvua tukevat yritysostot. Nordea ennustaa Securitaksen liikevoiton kasvavan vuosina tulevina vuosina yli 10 prosentin vuosivauhdilla. Kasvunäkymät ja markkina-arvon sulaminen saavat yhtiön osakekohtaiset tunnusluvut näyttämään houkuttelevilta.

“Nykyisen arvostuksen PE 15 x pysyessä ennallaan, osake tarjoaa yhteensä 10‐15 %:n vuosituoton (osakekohtaisen tuloksen kasvu + osinko). Securitaksen ennustetaan myös hyötyvän merkittävästi mahdollisista veronkevennyksistä USA:ssa, sillä sen osuus koko liikevaihdosta on noin 45 %”, Nordea laskee.

Securitaksen osaketta seuraa 19 analyytikkoa, joista kolme antaa ostosuosituksen, neljä lisää-suosituksen, kolme pidä-suosituksen, kahdeksan vähennä-suosituksen ja yksi myy-suosituksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös