Sijoitusuutiset

Kryptovaluutta bitcoin nousi jälleen uuteen ennätykseen

Bitcoinin arvo hätyyttelee pian jo maagista 10 000 dollarin arvoa.

Bitcoinin arvo hätyyttelee pian jo maagista 10 000 dollarin arvoa.

Tällä hetkellä kryptovaluutan kurssi on noussut dollaria vastaan jo yli 9500 dollariin. Bitcoinin markkina-arvo on jo yli 150 miljardia dollaria.

Hurja kurssiralli ei kohdistu vain bitcoiniin, vaan myös toinen suosittu kryptovaluutta, ethernet on noussut peräti 5200 prosenttia kuluvana vuonna.

Bitcoinin kurssinousu kuluvan vuoden aikana on ollut ällistyttävää. Vuodessa se on kivunnut yli 1200 prosenttia dollariin nähden ja viimeisen kuukaudenkin aikana lähes 68 prosenttia.

Eikä kyse ole pelkästään kurssirallista, sillä myös bitcoinin käyttäjien määrä nousee rajusti.

Maailman suurimman bitcoin-pörssin, amerikkalaisen Coinbasen bitcoin-tilien määrä on noussut noin 100 000 tilillä pelkästään viime keskiviikon ja perjantain välisenä aikana, kertoo CNBC. Kaiken kaikkiaan Coinbasessa on jo 13,1 miljoonaa bitcoin-tiliä.

CNBC:n mukaan bitcoinin viime päivien kurssinousun taustalla saattaa olla myös se, että maailman johtavaa johdannaisten markkinapaikkaa tarjoava CME-yhtiö kertoi lokakuun lopussa laskevansa liikkeelle bitcoin-futuurit joulukuussa. Bitcoin-futuurien tulo markkinoille lisää kryptovaluutan uskottavuutta laillisena omaisuuslajina.

Talouslehdistössä pohditaan, onko bitcoin jo hintakupla vai perustuuko kova arvonnousu bitcoinin suosion kasvuun maksuvälineenä. Ne jotka pitävät bitcoinin kurssikehitystä kuplana viittaavat usein siihen, että kryptovaluutan hinnannousu ruokkii tulevaa hinnannousua.

Esimerkiksi JPMorgan Casen toimitusjohtaja Jamie Dimon varoitti lokakuussa, että ne jotka ostavat bitcoineja, joutuvat lopulta maksamaan siitä kovan hinnan. Dimon ei ymmärrä kryptovaluuttojen arvoa, koska valtiot eivät ole niiden tukena ja koska niiden arvo perustuu vain siihen mitä joku siitä on valmis maksamaan.

Kurssinousun puolustajat ovat vedonneet esimerkiksi niin sanottuun Metcalfen lakiin, jonka mukaan minkä tahansa kommunikaatioverkon arvo on suoraan verrannollinen käyttäjien lukumäärän neliöön. Bitcoinin käyttäjämäärät ovat kasvaneet hurjasti, mikä tämän lain mukaan selittäisi kurssinousun.

CNBC:n talousjohtajille tekemän kyselyn mukaan 43 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että bitcoin on ”aito valuutta mutta kuplassa”, kun vajaat 28 prosenttia oli sitä mieltä että bitcoin on petos. Vain 14 prosenttia vastaajista uskoi kryptovaluutan olevan ”aito valuutta ja nousevan vielä lisää”.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Timo Ylä-Soininmäki

    29.11.2017 at 11:06

    Kryptoilla rikkaaksi videokurssi. Joku viisas sanoi, että jos hänellä on vain 5 tuntia aikaa hakata puu klapeiksi, niin hän käyttää ensimmäiset 2 tuntia kirveen ja sahan teroittamiseen. Eli ensin perusjutut sitten vasta kiinni asiaan

    Jos olet kiinnostunut treidaamaan kryptoja niin täällä on kätevä 10 t videokurssi.. aloittelijasta keskitasolle. Kädestä pitäen opastetaan kaikki. Jos osaa käyttää nettipankkia, niin sitten tämän kurssin jälkkeen osaat treidata kryptoja.
    Kurssin halvan hinnan saat takaisin ekana treidauspäivän niin tuotossa, ajassa kuin etenkin turvallisuudessa. Älä säästä väärässä paikassa ja lähde summamutikassa sähläämään kryptojen maailmaan. Häviät taatusti rahaa, aikaa, vaivaa ja konnat voi viedä isojakin summia. 30pv palautusoikeus. Kaikki suomeksi eikä tarvi ostaa mitään muuta kurssin jälkeen. Ole fiksu ja opiskele ensin. http://suomenystavat.org/krypto-opetusvideo

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös