Talouden trendit

Tuntematon Bitcoin-perustaja nousi maailman rikkaimpien joukkoon

Bitcoin arvonnousu dollari arvo kryptovaluutta bittiraha

Kryptovaluutta Bitcoinin arvonnousu on ollut viime viikkoina ennennäkemättömän rajua. Arvonnousu on tehnyt suositun kryptovaluutan tuntemattomasta perustajasta yhden maailman rikkaimmista.

Viime sunnuntaina Bitcoinin anonyymi perustaja, nimimerkki Satoshi Nakamoto, nousi maailman 44. rikkaimmaksi henkilöksi, kertoo CoinDesk-sivusto. Tosin kukaan ei tiedä varmasti, onko Nakamoto henkilö vai jokin ryhmittymä.

Bitcoinin arvo on noussut vuodessa lähes käsittämättömän rajusti – kurssinousua suhteessa dollariin yli 1900 prosenttia. Viime sunnuntaina kryptovaluutan arvo kävi kaikkien aikojen ennätyksessä, lähes 19 800 dollarissa.

Bitcoinin arvonnousun ansiosta Nakamoton Bitcoin-omaisuuden arvo oli noussut sunnuntaina 19,4 miljardiin dollariin, minkä ansiosta bittirahan perustajasta tuli maailman 44. rikkain Forbesin listalla, kertoo Quartz-sivusto.

Tuntemattoman Bitcoinin perustaja omistaa 980 000 bitcoinia, jotka hän on hankkinut kryptovaluutan perustamisen jälkeen vuonna 2009. Nakamoto on bitcoin-omistuksillaan noussut varallisuudessaan lähes Microsoftin toisen perustajan, Paul Allenin tasolle.

Koska bitcoinin arvo on laskenut sunnuntain jälkeen, ei Nakamoto enää ole Forbesin listalla yhtä korkealla.

Asiantuntijat ovat kovasti eri mieltä siitä, miten bitcoinin arvo kehittyy jatkossa. Wall Street Journalin haastattelemista 53 ekonomistista peräti 51 uskoo kryptovaluutan olevan “spekulatiivinen kupla”. Toisaalta esimerkiksi CNBC-sivuston haastattelussa itsenäinen analyytikko uskoo kryptovaluutan arvon voivan nousta vielä moninkertaisesti nykyisestä.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Coinmotionin​ ​kautta​ ​voit​ ​ostaa, myydä​ ​ja​ ​säilyttää​ ​bitcoineja​ ​turvallisesti.​ Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös