Oma talous

Rikastu näiden 4 rahanhallinnan vinkkien avulla

Onko sinun talous hyvässä hallinnassa? Näiden neljän vinkin avulla hallitset rahojasi paremmin ja rikastut.

Olet varmasti kyllästynyt lukemaan, miten rahaa voi säästää tai hallita paremmin. Totuus on, että tarvitset rahaa tehdäksesi rahaa. Ei ole mikään salaisuus, että miljonääreillä on tehokkaampia tapoja ja ominaisuuksia, kuin keskiverto ihmisellä. Rahanhallinnassa nämä piirteet korostuvat. Miljonäärit ovat kehittäneet itselleen ainutlaatuisia strategioita, joiden avulla he tekevät älykkäämpiä päätöksiä rahojensa suhteen. Lopputulos? Lisää rahaa.

Business 2 Community –sivustolta löytyy neljä talouden hallinnan vinkkiä, joiden avulla voit rikastua.

1. Hallitse impulsseja

Milloin teit viimeksi heräteostoksen? Jos sanot, ettet koskaan ole tehnyt heräteostosta, luulen että valehtelet. Totuus on, että me kaikki ostamme välillä tavaroita hetken mielijohteesta. On kuitenkin järkevää opetella hallitsemaan omia impulssejaan. Miten tämä sitten onnistuu?

Jotta voisit hallita paremmin heräteostoksiasi, ensimmäinen askel on luokitella kaikki ostoksesi kahteen kategoriaan: tarpeet ja halut. Tarpeesi voisi esimerkiksi olla vuokra, ruoka, vaatteet ja muut perustarpeet. Halujasi voisi taas olla esimerkiksi lomat ja urheiluautot. Rikkaat tietävät, miten hillitä halujaan ja he keskittyvät vain tarpeellisiin ostoksiin. He tekevät suurempia ostoksia vasta, kun heillä on todella varaa siihen.

Uusi BMW saattaa tuntua siistiltä vähän aikaa, mutta mitä jos olisit käyttänyt rahan johonkin muuhun? Olisit voinut esimerkiksi sijoittaa rahan osakemarkkinoilla tai kiinteistöön. Viisi vuotta myöhemmin olisit voinut kaksinkertaistaa tai jopa kolminkertaistaa alkuperäisen summan. Elä siis varojesi ali ja viivytä halujasi mahdollisimman pitkään.

2. Luo päivittäisiä tehtäviä joilla saavutat pitkän aikavälin tavoitteet

Pitkän aikavälin tavoitteen saavuttaminen voi kestää jonnekin yhdestä vuodesta viiteen vuoteen. Tällaiset tavoitteet ovat aivan mahtavia motivaattoreita, mutta niiden saavuttamiseksi on hyvä luoda myös lyhyemmän aikavälin tavoitteita. Kun voitat pieniä tavoitteita matkan varrella, saat tärkeitä onnistumisen tunteita ja olet lähempänä pidemmän aikavälin tavoitettasi.

3. Luo useita tulonlähteitä

Kun on kyse tuloistasi, sinun ei koskaan kannata laittaa kaikkia munia yhteen koriin. Ne jotka luottavat pelkkään palkkatuloon, eivät välttämättä koskaan rikastu. Jos haluat edetä taloudellisesti, sinun on välttämätöntä luoda itsellesi useita tulolähteitä. Miksi? Koska et koskaan voi tietää, milloin yksi tulovirroistasi voi kuivua.

4. Hanki taloudellista neuvontaa

Kukaan meistä ei ole täydellinen. Jopa miljardööreillä on heikkoutensa. Miljonäärien ja tavallisen ihmisen välinen ero on kuitenkin se, miten he kohtaavat nämä heikkoudet. Sen sijaan, että miljonääri käyttäisi paljon aikaa ja rahaa korjatakseen ongelman, hän etsii neuvoa joltain, joka pystyy auttamaan häntä. Jos et ole hyvä hallitsemaan rahojasi, kannattaa ehdottomasti hakea asiantuntijan apua. Paras mahdollinen tilanne olisi se, että löytäisit itsellesi mentorin, joka olisi valmis auttamaan sinua hallitsemaan talouttasi paremmin.

Todellisen vaurauden rakentaminen voi viedä vuosia ja vaatii paljon kovaa työtä ja kurinalaisuutta. Joskus tämäkään ei ole tarpeeksi, mutta kaikki on mahdollista. Aloita yllä lueteltujen neljän keinon avulla hallitsemaan talouttasi paremmin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös