Markkinakommentit

USA porskuttaa vahvoilla makrotalouden luvuilla

Yhdysvaltojen työllisyys kohenee reippaasti ilman että talouteen syntyy inflaatiopaineita.

USA:n presidentti Donald Trumpilla on varmasti murheita CIA:n erikoissyyttäjän puhaltaessa niskaan. Talouskehityksen suhteen Trump voi kuitenkin olla rauhallisin mielin.

Tuoreimmat työllisyys- ja inflaatioluvut viittaavat nimittäin siihen, että Yhdysvaltojen työllisyys näyttäisi reipasta kohentumista ilman palkkainflaatiota.

Tähän kiinnittää huomioita myös Taalerin markkina-analyytikko Jouni Saario.

“Riskisentimentissä nähtiin kohenemista perjantaina, kun Yhdysvaltojen työmarkkinadatassa palikat osuivat aika mallikkaasti kohdilleen. Uusien työpaikkojen määrä 313,000 (odotus 205,000) oli positiivinen yllätys ja samalla keskituntiansiot nousivat vain maltillisesti (kuukausitaso 0,1 %, vuositaso 2,6 %)”, Saario toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

Markkinat ja sijoittajat ovat tähän kehitykseen tyytyväisiä.

Saarion mukaan USA:n makroluvut viestittävät markkinoille vahvaa talouskehitystä yhdistettynä maltilliseen inflaatiokehitykseen. Tämä yhdistelmä on kasvattanut sijoittajien riskinottohalukkuutta.

Mikäli palkkainflaatio ja pohjainflaatio pysyvät maltillisena, on USA:n keskuspankilla enemmän liikkumavaraa rahapolitiikassa. Inflaation kautta syntyvä korkojen nousu on ollut viime aikoina keskeisimpiä riskitekijöitä.

“Nyt nähty työmarkkinadata käänsi isoa kuvaa kohti skenaariota, jossa Fed kiristää maltillisesti ja hyvä talouskehitys saattaa jatkua aina 2021-2022 saakka. Mikäli inflaatiokuva kuitenkin jatkaa jyrkässä nousussa (seuraavaksi inflaatiodataa USA:sta 13.3.), luo se painetta Fedille kiristää nopeammin ja tämä syö talouskasvulta jalkoja tuoden taantumaskenaarioita ajallisesti lähemmäs.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös