Yritysuutiset

Uuden ajan Private Banking ja mitä se tarjoaa

Digitalisaatio mahdollistaa uudenlaiset varainhoitopalvelut, jotka tekevät tuloaan perinteisten rinnalle.

Nordnet uudistaa Private Banking konseptin-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Digitalisaatio mahdollistaa uudenlaiset varainhoitopalvelut, jotka tekevät tuloaan perinteisten rinnalle.

Varakkaille henkilöille suunnattuja Private Banking -palveluita on perinteisesti tarjottu kahdella eri tavalla. Täyden palvelun valtakirja tarkoittaa sitä, että pankki tekee kanssasi sijoitussuunnitelman, jonka pohjalta varallisuuttasi hoidetaan.

Konsultatiivinen varainhoitosopimus tarkoittaa, että pankki tarjoaa henkilökohtaiseen tilanteeseesi ja taustaasi soveltuvaa sijoitusneuvontaa. Saat neuvoja siitä, mitä varainhoitajan mielestä tulisi tehdä ja miksi, mutta teet itse päätökset siitä, miten tarkalleen toimitaan.

Kun Nordnet perusti oman Private Banking -palvelunsa, haluttiin nämä vanhat toimintamallit kyseenalaistaa. Kuinka voitaisiin luoda modernisoitu versio isojen kivijalkapankkien vanhentuneesta konseptista?

Lähtökohta oli tarjota varakkaimmille asiakkaille lisäarvoa henkilökohtaisemman palvelun kautta, mutta ilman lisähintaa. Ratkaisuna tarjotaan sitä, mitä perinteinenkin Private Banking -palvelu sisältää, mutta yhdellä suurella erolla. Palvelusta poistettiin henkilökohtainen sijoitusneuvonta ja siihen liittyvät kulut.

Mitä perinteinen sijoitusneuvonta oikeastaan antaa? Useimmiten saat sijoitusneuvojaltasi sijoitusehdotuksia, joiden pitäisi miellyttää sekä sinua asiakkaana että tukea pankin myyntitavoitteita, jotta pankki saisi mahdollisimman paljon pääomia omiin tuotteisiinsa.

Sokerina pohjalla asiakas pakotetaan usein myös maksamaan kiinteää vuosittaista palkkiota riippumatta sijoitustoiminnan tuloksesta.

Nordnet on aktiivinen, moderni ja toiminnassaan läpinäkyvä pankki, joka uskoo asiakkaisiinsa ja siihen, että asiakas itse on paras hoitamaan sijoituksiaan.

Samalla kuitenkin asiakasta tuetaan. Asiakkaana saat henkilökohtaista palvelua sinulle nimetyiltä meklareilta ja asiakaspalvelijoilta. Saat suoran numeron mihin soittaa silloin kun haluat palvelua kokeneelta Nordnetin Private Banking -tiimiltä. Keskimääräinen odotusaika on ainoastaan 12 sekuntia ja voit myös varata itsellesi sopivan ajan verkkoon tai toimistolle. Private Banking -asiakkaana myös perheenjäsenesi ja yrityksesi saavat samat edut käyttöönsä.

Usein Private Banking -palveluista joutuu maksamaan kiinteän hinnan

Kaikki eivät pääse Private Banking asiakkaaksi. Ensinnäkin sijoitusomaisuuden koon tulee olla tarpeeksi merkittävä. Nordnetin tapauksessa sijoitettavaa omaisuutta tulee olla 200 000 euron edestä.

Toisekseen Private Banking -palvelut maksavat usein itsessään rahaa. Kulut voivat olla tyypillisesti yhden prosentin luokkaa. Kun omaisuuden määrä on suuri, on prosentinkin menoerä ihan merkittävä. Jos sinulla on 300 000 euroa ja varainhoitopalkkio on yksi prosentti, tarkoittaa se 3000 euroa puhtaina kuluina. Se on paljon rahaa ja sama jatkuu vuodesta toiseen.

Nordnetin tarjoamat Private Banking -palvelut ovat uraa uudistavia, koska palveluiden käytöstä ei veloiteta mitään kiinteää kulua. Käytännössä voit säästää tuhansia euroja, kun sinun ei tarvitse maksaa kiinteitä vuosimaksuja, säilytysmaksuja tai omaisuudenhoitomaksuja.

Nordnetin Private Banking -palvelu tuo mukanaan monta etua

Osakesäästäjien keskusliiton Välittäjä 2017 -tutkimuksen mukaan asiakkaat kokevat isojen pankkien ETF-valikoimat suppeiksi ja tuen heikoksi. Nordnet sai ylivoimaisesti parhaat pisteet ETF-valikoimistaan. Nordnetin saama pistesaalis oli ylivoimainen myös asiakkaiden arvioidessaan saamaansa tukea ETF-tuotteiden valintaan. Nordnet järjestää ETF-koulutusta esimerkiksi asiakkaille suunnattujen aamukirjeiden avulla.

Passiiviselle sijoittajalle Nordnetin Private Banking tarjoaa myös Sijoittaja.fi:n mallisalkut. Sijoittaja.fi:n mallisalkuista löytyy erittäin kustannustehokkaita osta ja pidä -salkkuja. Tarjolla on myös näkemystä ottavia aktiivisia ETF- ja osakesalkkuja.

Aktiiviselle kaupankävijälle Nordnetin Private Banking tarjoaa Infront Web Trader -kaupankäyntityökalun puoleen hintaan, sekä ilmaiset reaaliaikaiset kurssit ilman lisäveloituksia niin Pohjoismaihin kuin ulkomaillekin.

Aktiivisen sijoittajan kannalta on positiivista, että Nordnetin Private Banking -palvelun käyttäjänä saat Inderesin mallisalkun käyttöösi täysin maksutta. Lisäksi saat analyytikoiden osto- ja myyntisuositukset 90 suomalaisesta pörssiyhtiöstä täysin veloituksetta.

Inderesin mallisalkkun on voittanut indeksinsä

Kuva: Inderesin mallisalkku on voittanut markkinat menneinä vuosina. On kuitenkin hyvä muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.

Tutkitusti parasta välityspalvelua

Kauppamäärissä mitattuna Nordnet on Pohjoismaiden suurin välittäjä Helsingin pörssissä, eikä ihme, sillä osakesäästäjien keskusliiton Välittäjä 2017 -tutkimukseen Nordnet on Suomen paras välittäjä.

Kiitosta saavat etenkin tiedon tuottaminen verotusta varten, sijoitusten rahoittaminen alhaisella korolla, laaja ETF-valikoima ja saatavilla oleva tuki tähän ETF-valikoimaan.

Esille nousee myös ne tavat miten Nordnet on rakentanut sosiaalista verkostoaan sijoittajatilaisuuksien, sosiaalisen median ja Shareville-salkunjakopalvelun avulla.

Välittäjä 2017 -tutkimuksen mukaan kuluttajilla menee hyvin. Kilpailu puskee hintoja alas ja verkkopalvelut toimivat pääsääntöisesti hyvin kaikilla välittäjillä. Raportoinnissa Danske Bankilla ja Nordealla on vaikeuksia raportoida kaupantekohistoriaa pitkällä aikavälillä, jos matkan varrelle on osunut osakkeiden lukumäärää muuttavia yhtiötapahtumia, kuten osakeanteja tai jakautumisia.

Tyytyväisten asiakkaiden osuus on Nordnetillä tutkimuksen mukaan selvästi kilpailijoitaan suurempaa. Nordnet on parantunut verotukseen liittyvää raportointiaan ja Nordnet sai parhaat laatupisteet kaikista niistä 14 välityspalvelun ominaisuudesta, joita sijoittajat pitivät erittäin tärkeinä.

Tutkimus nostaa myös esiin, että kotimaisia osakkeita säilytetään usein kuukausimaksua vastaan, kun taas ulkomaisten osakkeiden säilyttäminen on tyypillisesti sidottu prosenttipohjaisesti osakkeiden markkina-arvoon. Nordnetin Private Banking -asiakkaat eivät kuitenkaan maksa osakkeiden säilyttämisestä mitään.

Velkavipuakin voi hyödyntää

Ensivaikutelmana voi kuulostaa hassulta lainata rahaa, jos sijoitusomaisuuden määrä ylittää yli 200 000 euroa. On kuitenkin tilanteita, joissa sijoituslainan ottaminen on järkevää.

Suomalaisilla omaisuudesta yli kaksi kolmasosaa on kiinni asunnoissa. Ottamalla sijoituslainaa voi asunnon ja osakkeiden tasapainoa säätää.

Esimerkiksi Warren Buffettin sijoitustuotoista merkittävä osa selittyy velkavivun käytöllä. Sijoitusvelan voi vähentää sijoitusten tuotoista ja Nordnetin Private Banking -asiakkaat saavat rahoitusta sijoituksiin 0,99 prosentin korolla.

Osalle sijoittajista tämä sopii, mutta asiaa tulee tietenkin tarkastella tapauskohtaisesti ja tässäkin Private Banking -osaamisesta on hyötyä. Onhan niinkin, että holtiton velanotto ei ole suositeltavaa.

Käytännöllisyyttä

Siirtyminen Nordnetin Private Banking -asiakkaaksi on helppoa ja vaivatonta, koska Nordnet kustantaa arvo-osuustilin siirron Nordnetiin. Sijoittaja pääsee myös verottajan kanssa helpolla, koska Nordnet toimittaa tiedot suoraan verottajalle. Lisäksi sijoittaja saa arvokasta tietoa sijoitustensa kehittymisestä automatisoidun raportoinnin kautta.

Tutustu Nordnetin Private Banking -palveluihin.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös