Markkinakommentit

Markkina-analyytikko pitää USA:n ja Kiinan kauppasotaa epätodennäköisenä

Varainhoitoyhtiö suosii silti korkeaa käteispainoa.

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota on saanut koko ajan lisää kierroksia. Maaliskuussa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump asetti kiinalaiselle teräkselle ja alumiinille kolmen miljardin arvoiset tuontitullit. Kiina asetti huhtikuun alussa 25 prosentin tullit 128 yhdysvaltalaiselle tuotteelle, joiden viennin arvo on noin kolme miljardia dollaria. Yhdysvallat aloitti viime viikon tiistaina uuden kierroksen.

Trump lisäsi vettä myllyyn ehdottamalla 25 prosentin tullia peräti 1300 kiinalaiselle tuotteelle, joiden viennin arvo olisi 50 miljardia dollaria.Kiina vastasi Yhdysvaltojen suunnitelmiin tuontitulleista, joilla rajoitettaisiin kauppaa 50 miljardin dollarin edestä. Kiina vastatoimet iskevät Yhdysvaltojen avaintuotteisiin, kuten soijaan, lentokoneisiin, autoihin, naudanlihaan ja kemikaaleihin. Kiinan tullit suunniteltiin koskettamaan Trumpin äänestäjäkuntaa ja Kiinan uudet 25 prosentin tariffit koskettaisivat 106 eri tuotetta, ja ne olisivat suurusluokaltaan Yhdysvaltojen kanssa samaa 50 miljardin kokoluokkaa.

Viime viikon torstaina Trump pyysi etsimään uusia kohteita 100 miljardin dollarin edestä vastauksena Kiinan keskiviikkona asettamaan 50 miljardin dollarin kokoiseen listaan.

Viime viikonloppuna ei sepelien kalistelua kuultu, mikä on tuonut markkinoille hieman helpotusta ja tämän viikon kaupankäynti on alkanut Aasiassa ja Euroopassa nouseviin kursseihin, toteaa Taalerin markkina-analyytikko Jouni Saario markkinakatsauksessaan.

”Näkemyksemme on, että lähikuukausina tullaan pääsemään neuvottelupöytään, mikä olisi merkittävä askel kohti sopuratkaisua. Täysimittaista kauppasotaa pidämme epätodennäköisenä vaihtoehtona. Kovat puheet jäisivät tällöin Trumpin neuvottelutaktiikaksi ja poliittiset taktikoinnit jälleen kerran markkinavoimien taustalle.”

Poikkeuksen rauhoittuneeseen markkinaan muodostaa kuitenkin Venäjä.

Saarion mukaan Venäjän ympärillä jännitteet ovat selvässä kasvussa, kun maa sai viikonloppuna osakseen uusia talouspakotteita Yhdysvalloilta. Venäjän osakemarkkinat (-9 %) ja valuutta (- 2%) ovat molemmat reagoineet tänään alas jyrkästi.

Taalerin Allokaatio 50 -rahastossamme osakepaino on tällä hetkellä strategisesti neutraalissa (49 %) ja käteispaino 15 %. Korkosijoituksissa Taaleri karttaa pitkää duraatiota.

”Suosimme edelleen laajaa globaalia hajautusta sekä osakkeissa että koroissa. Ison käteispainomme voi hyvin mieltää olevan osa korkonäkemystämme”, Saario toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös