Sijoitusuutiset

Kesko palkittiin parhaista sijoittajasivuista

Pörssisäätiön ja Sijoitusanalyytikot ry:n vuosittaisessa kilpailussa valittiin vuoden 2018 Suomen parhaat sijoittajasivut.

Pörssisäätiön ja Sijoitusanalyytikot ry:n vuosittaisessa kilpailussa valittiin vuoden 2018 Suomen parhaat sijoittajasivut.

Vuosittain järjestettävässä Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa ensimmäisen sijan vei tänä vuonna suurten yhtiöiden sarjassa Kesko ja keskisuurissa Alma Media, kertoo Pörssisäätiö tiedotteessaan. Pienten yhtiöiden sarjassa kärkeen nousi Exel Composites ja First North -sarjassa Verkkokauppa.com.

Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut. Kilpailusarjoja oli neljä: suuret pörssiyhtiöt, keskisuuret pörssiyhtiöt, pienet pörssiyhtiöt ja First North -yhtiöt.

Professori Jarmo Leppiniemen johtama tuomaristo arvioi sivuja viiden kriteerin perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja kestävä toiminta.

Tuomariston mukaan Keskon sijoittajasivut erottuvat edukseen erityisesti seuraavilla osa-alueilla: käytettävyys, visuaalisuus, corporate governancen esiin tuominen ja vastuullisuudesta kertominen. Sivuston rakenne on selkeä ja olennaiset asiat löytyvät helposti.

Lisäksi Keskon vastuullisuustyö ja mukanaolo vastuullisuusindekseissä tuodaan hyvin esiin. Omistajaluetteloa päivitetään säännöllisesti ja omistusten osalta kerrotaan esimerkiksi tiedot myös suurimmista hallintarekisteröidyistä omistajista, perusteluissa todetaan.

Kilpailun järjestävät vuosittain Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ja sen tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

Voittajat:

Suuret yhtiöt: 1. Kesko, 2. Valmet, 3. Wärtsilä
Keskisuuret yhtiöt: 1. Alma Media, 2. Atria, 3. Tikkurila
Pienet yhtiöt: 1. Exel Composites, 2. Digia, 3. Etteplan
First North: 1. Verkkokauppa.com

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös