Sijoitusideat

Ylimyytyjä ja hyviä osakkeita – FIM listasi houkuttelevat osakkeet

Mitkä osakkeet ovat nyt sekä perusteiltaan hyviä osakkeita sekä samalla tällä hetkellä ylimyytyjä?

Sijoituspalvelutalo laati analyysin pohjoismaiden 80 suurimmasta osakkeesta ajatuksena löytää osakkeet, jotka ovat yhtä aikaa sekä laadukkaita että lyhyellä tähtäimellä houkuttelevasti hinnoiteltuja.

FIM yhdisti analyysissaan mallisalkkunsa pisteytyksen sekä teknisen analyysin. Mallisalkun pisteytyksessä FIM käyttää viittä eri osatekijää: tekninen kuva, arvostus, suositukset, tulosyllätys ja teemat. Teknistä analyysiä FIM käytti apuna löytääkseen osakkeet, joiden osto on nyt markkina-ajoituksen kannalta otollista.

Ajoituksessa sijoituspalvelutalo käytti niin sanottua 14 päivän Relative Strenght -indikaattoria (RSI), joka mittaa teknisesti onko osake yliostettu tai ylimyyty lyhyellä aikavälillä. Tarkoituksena on löytää perusteiltaan hyviä osakkeita, jotka ovat juuri nyt ylimyytyjä RSI:n mukaan.

Vastaavasti vaarallisia osakkeita ovat huonosti pisteitä saaneet osakkeet, jotka ovat tällä hetkellä yliostettuja.

RSI eli suhteellinen voimaindeksi on yksi käytetyimmistä teknisen analyysin välineistä. RSI-indeksi mittaa osakkeen kurssinousun ja -laskun suhteellista, keskinäistä voimaa. RSI-indeksi heilahtelee (oskilloi) nollan ja sadan pisteen välillä. Indeksi pyrkii löytämään osakkeet jotka ovat joko ylimyyty tai yliostettu.

Teknisesti RSI lasketaan seuraavasti: RSI:ssä nousupäivien keskiarvo jaetaan laskupäivien keskiarvolla määrätyn ajanjakson yli. RSI-indeksi kertoo sijoittajalle, onko osake yliostettu (indeksin pistearvo yli 70) vai ylimyyty (pistearvo alle 30).

FIMin mallisalkkupisteytyksessä hyvin pärjänneitä sekä teknisesti halpoja (RSI < 50% eli ylimyytyjä) osakkeita ostettavaksi tällä hetkellä olisivat ainakin seuraavat osakkeet:

Pandora
Leroy Seafood
Danske Bank
Marine Harvest,
SEB
Swedbank
Sampo
Vestas Wind Systems
Nordea
DNB
Handelsbanken
SKF
Electrolux
Telenor

Listalla on silmiinpistävän paljon pankkiosakkeita.

FIMn mielestä nyt olisi hyvä aika myydä pois seuraavat heikosti mallisalkkupisteytyksessä pisteitä saaneet osakkeet, jotka lisäksi näyttävät teknisesti kalliilta (RSI >50% eli yliostettuja):

TOMRA
Royal Unibrew
Chr.Hansen
Rockwool
AstraZeneca
Subsea 7
Amer Sports
Elisa
DSV
Wärtsilä
Novozymes
Veidekke
Coloplast
Fortum

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös