Oma talous

5 merkkiä, että yritys välittää työntekijöistään

Yrityksien tulee pitää tänä päivänä erityisen paljon huolta työntekijöiden hyvinvoinnista ja motivoinnista. Nämä viisi merkkiä paljastaa, että yritys välittää työntekijöistään.

Tutkimustulokset osoittavat, että motivoitunut työntekijä on hyvä työntekijä. Yrityksien tulee tänä päivänä luoda yhä enemmän työympäristöjä, joissa huolehditaan työntekijöistä ja yksilökohtaista kasvua rohkaistaan. Vastuu työntekijöiden motivoinnista sekä positiivisen työympäristön luomisesta jää viime kädessä yrityksen johtajan käsiin.

Miten yritykset voivat kehittää onnellisempia ja inhimillisempiä työpaikkoja? Inc. on koonnut listan viidestä esimerkistä, jotka osoittavat, että yritys todella välittää työntekijöistään.

1. Yritys välittää työntekijöiden terveydestä ja fyysisestä mukavuudesta

Terveystietoiset yritykset sallivat työntekijöilleen useita taukoja sekä vapauden pitää kokouksia esimerkiksi ulkona. He kannustavat pitämään kävelykokouksia ja tarjoavat työpaikalla mahdollisuuksia osallistua erilaisiin kuntohaasteisiin.

Nämä yritykset ymmärtävät myös sen, että työergonomiaan kannattaa panostaa. Yritykset kuten Palo Alto ja ThoughtSpot varustaa kaikille insinööreilleen ergonomiset näppäimistöt ja hiiret. Fysioterapeutti vierailee heidän toimistollaan joka toinen viikko.

Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että säädettävät työpöydät, joita voi nostaa ja laskea halutessaan, vähentävät istumisaikaa yli kolme tuntia viikossa. Tämä nostaa työntekijöiden vireyttä ja vähentää väsymystä.

2. Yritys antaa työntekijöilleen äänen

Ihmiskeskeiset yritykset antavat työntekijöilleen turvallisen tilan ilmaista mielipiteitään ja toteuttaa ideoitaan. Tämä tuo työntekijöille tunteen siitä, että heitä arvostetaan ja heille tulee vahvempi yhteenkuuluvuuden tunne, joka voimannuttaa, herättää motivaatiota, lisää suorituskykyä sekä tuottavuutta.

3. Yrityksen johtajat kommunikoivat avoimesti

Jotkut johtajat luulevat, että heitä ei kunnioiteta ja he menettävät vaikutusvaltansa, jos he kommunikoivat avoimesti ja läpinäkyvästi.

Outdoor Living Brandsin työntekijöiden vaihtuvuus on ollut alle 10 prosenttia viime vuosien aikana. Heidän ylin johtoryhmä harjoittaa työpaikalla läpinäkyvyyttä. He keskustelevat avoimesti yhtiön pitkäaikaisista näkemyksistä, taloudellisista tuloksista sekä keskeisistä aloitteista ja painopisteistä, joita johto pyrkii saavuttamaan. Tämä auttaa työntekijöitä ymmärtämään, miksi he tekevät mitä he tekevät. Johdon avoimuus kasvattaa luottamusta, lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja täten sitoo työyhteisöä tiiviimmäksi.

4. Yritys kannustaa yrittäjähenkeä

Kun yritys päättää palkata firmaansa työntekijöitä, jotka ovat uteliaita ja aloitekykyisiä, heillä on suunnitelma erinomaiselle työvoimalle. Johtajien suhtautuessa työntekijöihin kuin he olisivat kaikki liikekumppaneita, hyviä asioita alkaa tapahtumaan.

Sara Sutton Fell, FlexJobsin toimitusjohtajan ja perustajan mukaan yritykset, jotka ravitsevat yrittäjähenkeä organisaation sisällä kannustavat työntekijöitään näkemään paitsi ongelmia, mutta keksimään myös aktiivisesti ja oma-aloitteisesti ideoita niiden ratkaisemiseksi.

5. Yritys ei unohda työ ja vapaa-ajan tasapainoa

Organisaatioissa, joissa huolehditaan työntekijöiden tuottavuudesta ja hyvinvoinnista, on nollatoleranssi jatkuvaan ylityöhön. He korostavat työ ja vapaa-ajan tasapainoa.

KINDin perustaja ja toimitusjohtaja Daniel Lubetzky painottaa yrityksessään perheen tärkeyttä ja priorisoi tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Hän viestii alaisilleen, että vaikka töitä tehdään kovaa, omaa perhettään ei kannatta ottaa itsestäänselvyytenä ja se kannattaa laittaa etusijalle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös