Sijoitusideat

Handelsbanken nosti Metsä Boardin osakkeen tavoitehintaa

Pankki uskoo metsäyhtiö Metsä Boardin saavan läpi hinnankorotuksia.

Pankki uskoo metsäyhtiö Metsä Boardin saavan läpi hinnankorotuksia.

Metsäyhtiö tähtää markkinoita 3-4 prosenttia parempaan kasvuun kuitupakkausbisneksessään.

”Husumin tehtaan konversion pitäisi olla valmis vuoden loppuun mennessä, ja sen jälkeen luvassa pitäisi olla ilmoituksia seuraavista askelista kapasiteetin kasvattamiseksi. Kemin sellutehtaan korvaaminen Metsä Fibren 1,3 miljoonan tonnin biotehtaalla voisi tarjota lisää vauhtia tuotoille vuodesta 2023 eteenpäin”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin tulosennuste metsäyhtiön kolmannen ja neljännen kvartaalin tuottojen osalta on linjassa konsensusennusteiden kanssa.

”Odotamme Metsä Boardin ohjeistavan tasaisia tuottoja Q4:lle. Vaikka Q4 on tyypillisesti kausiluonteisesti pehmeä, odotamme valuuttasuojausten kasvattavan Q4:n liikevoittoa 6 miljoonalla eurolla suhteessa Q3:een.”

Metsä Board on ilmoittanut hinnankorotuksista sekä taivekartongissa että valkoisessa kraftlinerissa. Handelsbanken odottaa näiltä korotuksilta positiivista vaikutusta ensi vuodelle. Myös valuuttakurssivaikutukset nostavat tuottoja ja ”lisäbuustia” voidaan saada Husumin tehtaan konversiosta.

Negatiivista vaikutusta tulee sen sijaan pankin mukaan kustannusinflaatiosta.

Handelsbankenin liikevoittoennuste ensi vuodelle on kaksi prosenttia konsensusta myönteisempi. Pankin suositus Metsä Boardin osakkeelle on edelleen osta, mutta osakkeen tavoitehinta nousi 8,7 eurosta 9,2 euroon.

Metsä Board julkaisee kolmannen kvartaalin tuloksen 8.11. ja järjestää pääomamarkkinapäivän 14.11. Lontoossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös