Yritysuutiset

Marimekko jakaa omistajilleen jättiosingon pääkonttorin myynnistä

Yhtiö ehdottaa ylimääräisen 1,25 euron osakekohtaisen osingon jakamista.

Marimekon pääkonttorin myynti huhtikuussa 2018 vahvisti yhtiön taloudellista asemaa. Marimekko kertoi elokuussa 2018 julkistetussa puolivuosikatsauksessaan, että yhtiön hallitus tulee syksyn aikana arvioimaan erilaisia vaihtoehtoja kaupasta saatujen varojen käyttämiseksi.

Arviota tehdessään hallitus on kiinnittänyt erityistä huomiota kannattavan kasvun vauhdittamiseen sekä pääomatehokkuuden parantamiseen.

Hallitus on päättänyt, että osa varoista käytetään strategisesti tärkeiden liiketoiminta-alueiden kehittämiseen ja että hallitus tulee ehdottamaan keväällä 2019 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle ylimääräisen osingon jakamista.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Marimekko myi ja vuokrasi takaisin pääkonttorinsa keväällä 2018, jotta yhtiö voi keskittyä ydinliiketoimintansa kehittämiseen. Yhtiö on myös kertonut hakevansa tulevina vuosina selvästi aiempaa vahvempaa kasvua. Hallitus on nyt osana arviointia päättänyt, että osa pääkonttorin myynnistä saaduista varoista käytetään yhtiön strategisesti tärkeiden liiketoiminta-alueiden kehittämiseen. Tällä pyritään vauhdittamaan asiakaskunnan laajentamista jatkamalla brändin ja mallistojen kehitystä sekä panostamalla digitaaliseen liiketoimintaan, monikanavaisuuteen, tietojärjestelmiin ja kasvuun Aasiassa.

Marimekon hallituksen näkemyksen mukaan yhtiön vahva taloudellinen asema mahdollistaa ylimääräisen osingon jakamisen. Lisäksi hallitus on kiinnittänyt erityistä huomiota yhtiön pääomatehokkuuden parantamiseen.

Hallitus tulee siten ehdottamaan keväällä 2019 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että ylimääräisenä osinkona jaetaan 1,25 euroa osakkeelta. Varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi keskiviikkona 17.4.2019. Hallitus julkistaa yhtiökokouskutsun ja yhtiökokoukselle tehtävät ehdotukset (mukaan lukien ehdotuksen liittyen vuosittaiseen osinkoon) normaalissa aikataulussa alkuvuonna 2019.

Ylimääräinen osinko tarkoittaa Marimekon nykyisellä osakekurssilla noin 6,8 prosentin ylimääräistä osinkotuottoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös