Yritysuutiset

Metsäyhtiöltä karu tulosvaroitus – osakekurssi sukelsi

Metsä Board ilmoitti tänään laskevansa tammi–syyskuun 2018 osavuosikatsauksessa antamaansa tulosohjeistusta vuoden 2018 neljännelle neljännekselle.

Metsä Board ilmoitti tänään laskevansa tammi–syyskuun 2018 osavuosikatsauksessa antamaansa tulosohjeistusta vuoden 2018 neljännelle neljännekselle.

Aiemman ohjeistuksen mukaan Metsä Board ennusti vertailukelpoisen liiketuloksen vuoden 2018 neljännellä neljänneksellä paranevan vuoden 2018 kolmannesta neljänneksestä. Metsä Boardin vuoden 2018 kolmannen neljänneksen vertailukelpoinen liiketulos oli 63,7 miljoonaa euroa.

Uuden ohjeistuksen mukaan Metsä Board arvioi vertailukelpoisen liiketuloksen vuoden 2018 neljännellä neljänneksellä olevan suunnilleen vuoden 2018 kolmannen neljänneksen tasolla.

Yhtiön mukaan sellumarkkinan epävarmuus erityisesti Kiinassa heikentää viimeisen vuosineljänneksen liiketulosta alkuperäisiin odotuksiin nähden.

Loka–marraskuun toimitusmäärät ovat Kiinassa olleet arvioitua alhaisemmat ja myyntihinnat ovat laskeneet viime viikkoina. Metsä Boardin mukaan sellun maailmanlaajuisen kysynnän arvioidaan lähitulevaisuudessakin kuitenkin jatkuvan hyvänä. Sellun hyvien kysyntänäkymien taustalla ovat puukuitupohjaisten tuotteiden maailmanlaajuisen kysynnän kasvu, uuden tuotantokapasiteetin rajallinen määrä ja kierrätyskuidun tuontirajoitukset Kiinassa, yhtiö kertoo.

Lisäksi viimeisen vuosineljänneksen liiketulosta heikentävät marraskuun lopussa esiintyneet laiterikosta johtuneet tuotantohäiriöt Husumin sellutehtaalla Ruotsissa. Tehdasintegraatissa sellutehtaan häiriöt vaikuttavat negatiivisesti myös kartonkituotantoon.

Laiterikosta johtuen Husumin tehdasintegraatin kartongin ja sellun tuotantomäärät jäävät viimeisellä vuosineljänneksellä ennustettua alhaisemmiksi. Lisäksi laiterikon korjaamisesta aiheutui kustannuksia. Korjaustyöt on toteutettu ja tuotanto Husumin tehdasintegraatissa jatkuu jälleen normaalisti.

Kartonkien markkinatilanne on pysynyt yhtiön mukaan odotusten mukaisena.

Metsä Boardin osakekurssi tippui tulosvaroituksen vuoksi tänään lähes 10,8 prosenttia. Metsäyhtiön osakekurssi on ollut laskussa toukokuusta lähtien. Tuokokuun alusta yhtiön markkina-arvosta on sulanut yli 45 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>