Talouden trendit

Kryptovaluuttojen käyttö kasvaa vauhdilla

Viime vuonna Bitcoinilla liikkui 2,2 biljoonaa dollaria arvoa.

Bitcoinilla siirrettiin vuonna 2018 noin 2,2 biljoonan dollarin eli 2200 miljardin dollarin edestä arvoa, kertoo News BTC -sivusto. Suomessa aiheesta kertoi Bittiraha.fi. Vaihtoa tehtiin lähes nelinkertaisesti vuoteen 2017 verrattuna, jolloin bitcoineja siirtyi 858 miljardin dollarin edestä.

Päivittäisten bitcoin-siirtojen määrä on noussut noin 325 000 vahvistettuun siirtoon, ja jopa 40 prosenttia siirroista käyttää nykyään Bitcoinin skaalauspäivitys Segregated Witnessiä. Vuonna 2017 SegWitiä käytettiin vain noin 10 prosentissa siirroista.

Bitcoinia ja kryptovaluuttoja tutkiva Satoshi Capital Research vertasi Bitcoinin kautta tehtyjen rahansiirtojen arvoa kehittyvien talousalueiden fiat-valuuttoihin. Bitcoinia vaihdettiin enemmän kuin Argentiinan ja Bulgarian valuuttoja.

Vertailluista valuutoista vain Chilen peso, Israelin shekel ja Thaimaan baht voittivat bitcoinin. Satoshi Capital Researchin mukaan kasvaneet vaihto- ja käyttömäärät vahvistavat bitcoinin saavuttaneen globaalin aseman.

Myös toista kryptovaluuttaa, ethereumia liikuteltiin enemmän kuin koskaan. Kryptoanalyysiyritys Diarin tuoreen raportin mukaan Ethereum-lohkoketjussa tapahtuvien transaktioiden määrä saavutti joulukuussa kaikkien aikojen ennätyksensä. Joulukuussa siirtoja tapahtui jopa 115 miljoonaa kappaletta.

Ethereumia kutsutaan usein toisen sukupolven kryptovaluutaksi, kun taas Bitcoin ja esimerkiksi Litecoin edustavat ensimmäistä sukupolvea. Bitcoinkeskus-sivuston mukaan Ethereum on paljon muutakin kuin digitaalinen valuutta. Se on ekosysteemin tarjoava ympäristö, johon kuka tahansa voi luoda oman kryptovaluuttansa tai rakentaa älysopimuksia hyödyntävän sovelluksen

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

1 kommentti

1 kommentti

 1. Joonas

  27.2.2019 at 14:55

  Hyvä artikkeli – ja hyvä aihe. Mutta aina kun puhutaan kryptovaluutoista, pitää muistaa, että arvosta puhutaan pääasiassa suhteessa dollareihin / euroihin.

  Siis tietysti vielä nykyään FIAT pyörittää maailmaa.

  Ja ymmärrän, että lause ”Bitcoinilla siirrettiin vuonna 2018 noin 2,2 biljoonan dollarin eli 2200 miljardin dollarin edestä arvoa” olisi todennäköisesti aika lähellä tuota 2,2 miljardia, vaikka Bitcoinin kurssi olisi tuplat nykyisestä (silloin vaan BTC:tä liikkuisi vähemmän… Ehkä.)

  Anyways, pointti on vaan se, että pelkkä USD-arvosta puhuminen on vähän hämäävää. Aina pitäisi selittää myös miksi ja miten tätä arvoa liikkuu – ja mikä se määrä on BTC:ssä. 🙂 Esim. tuo 2018 luku tulee todnäk aika isosti pörssikaupasta… Ei niinkään BTC:n ”oikean maailman” käytöstä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös