Strategiat

Sijoittaja, tämä on pahin virhe osakkeiden laskumarkkinoissa

Sijoitusstrategi osoittaa valaisevalla esimerkillä, kuinka tärkeää on pysyä rauhallisena osakemarkkinoiden turbulenssissa.

Kovan korjausliikkeen jälkeen, tai kun markkinoilta tulee viitteitä pitkän nousun kääntymisestä laskumarkkinaksi, herää sijoittajalla houkutus hypätä pois uppoavasta laivasta. Rajut kurssilaskut ruokkivat paniikkitunnelmaa, joka saa sijoittajat myymään osakkeitaan.

Amerikkalainen sijoitusasiantuntija pitää tällaista käyttäytymistä kuitenkin pahana virheenä.

Marc Lichtenfeld, The Oxford Clubin pääkorkostrategi ottaa esimerkin vuoden 2007 tilanteesta sijoittajakirjeessään. Tuolloin lokakuussa 2007 osakemarkkinat olivat kaikkien aikojen korkeimmalla tasollaan – juuri ennen finanssikriisin puhkeamisen aiheuttamaa osakeromahdusta.

Kuitenkin viiden vuoden kuluttua sijoituksen tuotto Lichtenfeldin esimerkissä olisi positiivinen 2,9 prosenttia. Tuotto ei siis ole kummoinen, mutta kuitenkin positiivinen huolimatta poikkeuksellisen rajusta kurssiromahduksesta vuoden 2007 huippujen jälkeen.

Jos sijoittaja olisi uudelleensijoittanut osingot, olisi tuotto noussut 5,4 prosenttiin. Jos sijoittaja olisi odottanut vielä yhden vuoden sijoittaen yhä osingot uudelleen, olisi tuotto noussut jo peräti 25,8 prosenttiin. Tammikuun 29. päivänä vuonna 2016 tuotto olisi noussut jo 52,2 prosenttiin!

Eli kärsivälliselle ja maltilliselle sijoittajalle ei käynyt kurssiromahduksessa kuinkaan. Juuri tässä on menestyvän sijoittajan tunnuspiirre.

”Jos sijoittaja ei suunnittele myyvänsä osakkeitaan kolmeen vuoteen tai sitä pitempään aikaan, mitä väliä on sillä mikä on osakkeiden kurssinoteeraus tänään”, Lichtenfeld toteaa.

Lisäksi kärsivällinen sijoittaja voi löytää kurssiromahduksessa laadukkaita yhtiötä, jotka tarjoavat alentuneilla kursseilla kovaa osinkotuottoa.

Artikkeli on julkaistu SalkunRakentajassa alun perin helmikuussa 2016.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös