Makrotalous

Suomalaiset yritykset maksoivat yli 63 miljardia euroa veroja

Keskuskauppakamarin julkaisusta ilmenee, että yritykset tilittivät yli 63 miljardin euron edestä veroja vuonna 2017.

Talouden noususuhdanne on näkynyt yritysten verojalanjäljen kasvuna viime vuosien aikana. Asia ilmenee Keskuskauppakamarin 30.1.2019 julkaistusta Suuresta veroselvityksestä. Yritysten maksamat verot ja veronluonteiset maksut kasvoivat kaikkien verolajien osalta vuodesta 2015 alkaen.

Selvityksessä oli mukana lähes 300 000 yritystä ja siinä kuvataan yritysten verojalanjälkeä vuonna 2017. Selvityksestä ilmenee yritysten maksamat ja tilittämät merkittävimmät verot ja veronluonteiset maksut, kuten arvonlisävero, yhteisövero, eläkevakuutusmaksut ja palkkojen ennakonpidätykset.

Selvityksen mukaan yritykset maksoivat ja tilittivät veroja ja veronluonteisia maksuja vuonna 2017 yhteensä yli 63 miljardia euroa. Tässä kokonaissummassa ovat mukana merkittävimmät verot ja veronluonteiset maksut eli arvonlisävero, palkanmaksuun liittyvät verot ja maksut, yhteisövero ja ympäristöverot.

Lisäksi kokonaispotti pitää sisällään kiinteistöveron, haittaveroja ja osingoista pidätetyt verot sekä muita pienempiä veroja. Selvityksen tiedot koostuvat pääasiassa osakeyhtiöiden tilittämistä veroista, eli niissä ei ole mukana yksityisiä elinkeinoharjoittajia ja henkilöyhtiöitä.

Samasta selvityksestä käy myös ilmi se, että yhteisövero on vain pieni osa yritysten veronmaksussa. Selvityksen mukaan merkittävimmät yritystoiminnan tuottamat verot ovat arvonlisävero sekä palkanmaksuun liittyvät verot ja veronluonteiset maksut.

Selvityksen perusteella yritysten tilittämän arvonlisäveron määrä vuonna 2017 oli noin 18,5 miljardia euroa. Palkkojen ennakonpidätyksiin meni yli 14 miljardia sekä yritysten eläkevakuutusmaksut veivät lähes 15 miljardia euroa.

Tämän vuoden Keskuskauppakamarin Suuri veroselvitys oli järjestyksessään toinen kerta, kun selvitystä tehtiin.  

1 kommentti

1 kommentti

  1. Avatar

    Kari Ahonen

    10.9.2020 at 13:52

    Hyvä hämäys otsikossa. Todellisuus selviää ainakin asiaa tunteville itse teksistä. Alvit maksaa asiakas, palkansaajamaksut pidätetään palkansaajien palkoista.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös