Indikaattorit

Konkurssien määrä väheni selvästi alkuvuonna

Tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä väheni tammi–helmikuussa 2019 edellisvuodesta 15,3 prosenttia.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–helmikuussa 2019 pantiin vireille 447 konkurssia, mikä on 81 konkurssia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 081, mikä on 399 henkilöä (16,1 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palvelujen päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 135 konkurssia, mikä on 23 konkurssia (14,6 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös