Yritysuutiset

Kriisiyhtiö Stockmannin toimitusjohtaja lähtee

Stockmann Lauri Veijalainen toimitusjohtaja

Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen on päättänyt irtisanoutua ja siirtyä uuteen tehtävään yhtiön ulkopuolella.

Yhtiön tiedotteen mukaan hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia toimii toistaiseksi toimeenpanevana puheenjohtajana. Stockmannin johtoryhmän jäsen Tove Westermarck on nimitetty Stockmann Retailin Chief Operating Officer -tehtävään 22.3.2019 alkaen.

Hallitus aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. Lauri Veijalainen lopettaa Stockmannin palveluksessa 31.3.2019, mutta on yhtiön käytettävissä irtisanomisaikansa ajan.

”Haluan kiittää Lauria hänen merkittävästä panoksestaan Stockmannin hyväksi haastavan muutosprosessin läpiviemisessä”, Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia sanoo.

”Suunnanmuutos on pitkä prosessi, ja olemme kääntäneet konsernin liiketuloksen positiiviseksi. Matkaan on mahtunut niin onnistumisia kuin haasteitakin. Haluan kiittää kaikkia kollegoitani ja asiakkaita ja toivottaa Stockmannille menestystä tulevaisuudessa”, Lauri Veijalainen sanoo.

Veijalainen on toiminut Stockmannin toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Tätä ennen hän on toiminut mm. konsernin talousjohtajana ja ulkomaantoimintojen kehitysjohtajana. Veijalainen aloitti Stockmannin palveluksessa vuonna 2010.

Stockmann on perinteisenä kivijalkakauppana joutunut viime vuosina lujaan puristukseen verkkokaupan kasvun paineissa.

Tavarataloketjun ongelmat jatkuivat viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Stockmannin oikaistu liiketulos jäi 23,5 miljoonaan euroon loka-joulukuussa, kun vuosi sitten tulosta kertyi 24,2 miljoonaa euroa.

Tuloksen lasku ei ollut yllätys. Stockmann antoi ennakkotietoja koko viime vuoden tuloksestaan kolme viikkoa sitten tammikuussa.

Yhtiön murheenkryyni on Retail-yksikkö, jonka oikaistun liikevoiton tappio oli 26,7 miljoonaa euroa viime vuonna.

Vähittäiskaupan murroksen myötä kulutus siirtyy kuitenkin vääjäämättä verkkoon, jossa erityisesti Retailin hintakilpailukyky on heikko.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös