Raaka-aineet

Jättipankki: Sijoittajat eivät hyödynnä markkinoiden parasta tilaisuutta

Sijoittajat ovat unohtaneet energiasektorin, väittää amerikkalaispankki JP Morgan.

Kun öljyn hinta nousee, energiayhtiöiden kurssinoteeraukset yleensä seuraavat perässä. Nykyisellä öljyn hinnalla energiasektorin osakkeet ovat yleensä olleet nykyistä tasoa korkeammalla, JP Morgan kertoo tutkimusraportissaan. Aiheesta kertoo CNBC-sivusto.

Pankin mukaan energiasektorin sentimentti eli tunnelmat ovat kokonaan romahtaneet, vaikka energia-alan fundamentit ovat viime aikoina kohentuneet.

JP Morgan odottaa, että energiasektorin yritykset tulevat raportoimaan kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä positiivisia lähiajan näkymiä. Pankin mukaan energiasektori tarjoaa nyt parhaan tuotto-riski -suhteen markkinoilla.

Markkinat eivät tätä ole kuitenkaan JP Morganin mukaan huomanneet, vaan sektorin osakkeet ja öljyn hinta romahtivat yhtä aikaa viime vuoden lopulla.

Öljyn hinta on kuitenkin noussut alkuvuonna 36 prosenttia, mutta S&P 500 -osakeindeksin energiasektori on kivunnut vain 16 prosenttia, eli alle puolet öljyn hinnannoususta. JPMorganin mukaan energiasektorin jääminen öljyn hintakehityksestä jälkeen on historian valossa poikkeuksellista.

Kuten alla oleva kuvaaja osoittaa, WTI-öljylaadun hinta on kivunnut selvästi joulukuun lopun vain 42 dollarin barrelihinnasta yli 63 dollariin. Sen sijaan energiasektorin kehitys on ollut selvästi vaatimattomampaa.

Kun viimeksi öljyn hinta oli nykyisellä tasollaan, oli S&P 600:n energiasektori peräti 30 prosenttia tämän hetken kurssitasoa korkeammalla.

Öljyn hinnan ja energiayhtiöiden kurssiero on erityisen suuri öljyä etsivillä ja tuottavilla yhtiöillä. Öljyn hinnan ja näiden yhtiöiden osakekurssien suhde on nyt ennätyksellisen pieni.

Energiasektori on jäänyt myös koko markkinan hintakehityksestä jälkeen poikkeuksellisen paljon, ja energiasektorin osakkeiden arvostuskertoimet ovat alhaisimmillaan useaan vuosikymmeneen, pankki toteaa.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Avatar

    Vesa-Matti Kurtti

    7.4.2019 at 18:54

    Sijoittajia ei kiinnosta pelkästään historia tai nykyhetki, vaan eniten kiinnostaa tulevaisuus. Tulevaisuuden ennustaminen on toki vaikeaa, mutta öljyn kohdalla markkinoiden paras arvaus muodostaa hinnat öljyfutuureille. Öljyn futuurihinnat ennustavat laskevaa öljyn hintaa pitkälle 2020-luvulle.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös