Kasvuosakkeet

Analyytikot: Ohjelmistoyhtiö Digia on ostopaperi

Digia petrasi tuloskuntoaan tammi-maaliskuussa odotuksia enemmän. Ohjelmistoyhtiön kannattavuuskäänne jatkuu.

Digia julkaisi perjantaina vahvan tammi-maaliskuun tuloksen. Ohjelmistoyhtiön liikevaihto nousi viime vuodesta 18,7 prosenttia 31,9 miljoonaan euroon. Liikevoitto nousi vieläkin enemmän eli 25,2 prosenttia 2,0 miljoonaan euroon.

Tulos oli selvästi analyysitalo Inderesin odottamaa 1,5 miljoonan euron liikevoittoa parempi. Osakekohtainen tulos nousi viime vuoden 0,04 eurosta 0,06 euroon. Inderes oli odottanut 0,04 euron osakekohtaista tulosta.

”Merkittävä kasvualue oli verkkoliiketoimintamme kokonaisuus, jossa yhdistyvät palvelumuotoilu, verkkokauppa-alustat, ketterä kehitys sekä analytiikka. Integraatio- ja API-ratkaisujen merkitys digitaalisessa liiketoiminnassa korostuu entisestään. Molemmat osa-alueet kasvoivat katsauskaudella hyvin. Myös pilvipohjaisten toiminnanohjausjärjestelmien kysyntä oli vahvaa”, kiteytti tuloskehityksen Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta.

Levorannan mukaan yhtiö on tyytyväinen projektijohtamisen kehittymiseen sekä siihen, että laadunhallinta toimii entistä kiinteämpänä osana kaikkea toimintaa. Eräänä osoituksena tästä on 18.3.2019 uusittu ISO 9001 -sertifikaatti. Projektiliiketoiminta kasvoi 23,6 prosenttia ja sen osuus liikevaihdosta nousi 50,5 prosenttiin. 

Palvelu- ja ylläpitoliiketoiminta kasvoi 14,9 prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja sen osuus liikevaihdosta oli 49,5 prosenttia.

”Näkemyksemme mukaan asiakkaidemme digitaalisten alustojen liiketoimintakriittisyys korostuu edelleen, mikä osaltaan kasvattaa palvelu- ja ylläpitoliiketoimintaamme. Digian vahvuutena ovat 24/7-palvelut, joilla tuemme asiakkaidemme ympäristöjen ja palveluiden toimivuutta sekä niiden jatkuvaa kehittymistä koko elinkaaren ajan. Strategiamme mukaisesti jatkamme edelleen panostuksia tälle palvelualueelle. Katsauskauden aikana kehitimme erityisesti valvonta- ja monitorointiteknologioitamme”, Levoranta toteaa.

Inderesin analyytikot Joni Grönqvist ja Mikael Rautanen kommentoivat perjantaina Digian ensimmäistä vuosineljännestä.

”Ennustimme Q4:n projektihaasteiden hieman painavan vielä Q1:tä, mutta yhtiö vaikuttaa saaneen nämä hyvin ratkaistua. Yhtiön kannattavuus parani viime vuonna kaikkina neljänneksinä, vaikka se Q4:llä parani odotuksiamme vähemmän”, Grönqvist ja Rautanen toteavat.

Analyytikoiden mukaan viime vuoden kehitys yhdistettynä ensimmäisen vuosineljänneksen hyvään kehitykseen osoittaa vahvan kasvun ja kannattavuuskäänteen edelleen jatkuvan, vaikka projektiliiketoiminnan riskit on hyvä muistaa vuosineljännestasolla.

Digian tulosohjeistus vuodelle 2019 ennallaan: Digian liikevaihto jatkaa kasvuaan ja liikevoitto paranee vuoteen 2018 verrattuna. Inderesin analyytikot odottivat ennen tammi-maaliskuun raporttia Digian vuoden 2019 liikevaihdon kasvavan seitsemän prosenttia ja liikevoiton nousevan 35 prosenttia. Kannattavuusparannusta ajavat analyytikoiden arvioin mukaan edelleen nousevat laskutusasteet ja paraneva tehokkuus.

Inderesin suositus Digian osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 3,1 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös