Talouden trendit

Facebook ja Airbnb taipuivat viranomaisten vaatimuksiin

Airbnb ja Facebook ovat sitoutuneet muuttamaan sopimusehtojaan ja markkinointiaan EU:n kuluttajansuojalainsäädännön mukaisiksi Euroopan komission ja kuluttajaviranomaisten vaatimuksesta.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV), komissio ja EU:n kuluttajansuojaviranomaiset ovat vuodesta 2018 neuvotelleet Facebookin ja Airbnb:n kanssa yritysten markkinoinnissa ja ehdoissa olevista puutteista. Neuvotteluissa on ollut mukana myös Suomen kuluttaja-asiamies.

Neuvotteluissa sovittiin, että Facebook sitoutui huhtikuussa 2019 selventämään sitä, miten kuluttajien tietoja käytetään profiloinnissa ja mainosten kohdentamisessa. Uusissa sopimusehdoissa täsmennetään esimerkiksi sitä, mitä käyttäjien tietojen hyödyntämiseen perustuvia palveluita Facebook myy kolmansille osapuolille.

KKV:n mukaan Airbnb puolestaan sitoutui heinäkuussa 2019 muun muassa ilmoittamaan hintansa aiempaa selkeämmin. Airbnb on netissä toimiva yhteisö, jonka kautta on helppo vuokrata edullisia loma-asuntoja.

Jatkossa Airbnb:tä käyttävät kuluttajat näkevät majoituspäivät valittuaan lopullisen kokonaishinnan, johon sisältyvät kaikki maksut, kuten verot, palvelut ja siivouskulut.

Lisäksi Airbnb kertoo jatkossa selvästi, onko majoituksen tarjoaja yksityinen henkilö vai yritys. KKV:n mukaan tämä on kuluttajan kannalta tärkeä tieto, koska yksityisillä ja ammattimaisilla majoittajilla on erilaiset vastuut ja velvollisuudet.

Kuluttaja-asiamies Katri Väänänen on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen.

”Yhteishankkeemme komission ja muiden EU:n kuluttajansuojaviranomaisten kanssa tuotti toivotun lopputuloksen. Facebookin ja Airbnb:n tapaukset osoittavat, että EU-alueen yhteistyöllä on mahdollista saada globaalit digijätit noudattamaan kuluttajien oikeuksia.”

Kuluttaja-asiamies on myös edellyttänyt suomalaisilta palvelualustoilta vastaavaa lainsäädännön noudattamista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös