Talouden trendit

Kryptovaluutta bitcoinin käyttömahdollisuudet laajenevat

Uusi-Seelanti hyväksyy nyt bitcoinin palkanmaksun valuuttana. Suomessa palkanmaksu bitcoineilla on laillistettu jo aiemmin.

Coindesk-sivusto kertoo Uuden-Seelannin veroviraston päätöksestä sallia yritysten maksaa palkat bitcoineilla tai muilla kryptovaluutoilla. Suomessa aiheesta kertoo Bittiraha-sivusto.

Uuden-Seelannin veroviraston päätöksen myötä myös kryptoilla maksettavista palkoista voidaan maksaa normaalilla tavalla tuloveroa.

Aikaisemman Uuden-Seelannin lainsäädännön tulkinnan mukaan palkkojen maksaminen oli laillista ainoastaan, mikäli se tehtäisiin maan virallisella valuutalla.

Coindeskin mukaan uudet säännöt mahdollistavat palkan maksamisen kryptoilla edellyttäen, että tietyt edellytykset täyttyvät. Palkansaajan on oltava sopimussuhteessa työnantajaansa, kryptovaluutalla maksettava palkka tulee maksaa aina tietyn sovitun summan mukaisena ja kryptovaluuttapalkan on muodostettava vakaa osa työntekijän saamasta korvauksesta.

Bittiraha-sivuston mukaan Suomessa palkan maksaminen kryptovaluutoilla on laillista ja esimerkiksi Prasos Oy:n työntekijöille on tarjottu tätä mahdollisuutta firman perustamisesta asti.

Bitcoinien käyttö laajenee jatkuvasti. Bittiraha-sivusto kertoo Cointelegraph-sivuston uutisesta, jonka mukaan IT-miljardööri Mark Cubanin omistama NBA-joukkue, Dallas Mavericks, on kertonut ryhtyvänsä hyväksymään bitcoineja maksuksi ottelulipuista ja fanituotteista.

Cuban vihjaili jo puolitoista vuotta sitten, että olisi kiinnostunut tarjoamaan tällaisen mahdollisuuden faneille, mutta nyt tämä hanke on ottanut konkreettisen askeleen eteenpäin.

Bitcoiniin on turvautumassa myös syviin talousvaikeuksiin ajautunut Venezuela, jonka oman kansallisen fiat-rahan, bolivarin arvo lähentelee nollaa. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi maata piinaavan hyperinflaation saavuttavan tänä vuonna peräti 13 000 prosenttia.

Bitcoin-magazine -sivuston mukaan Venezuelan hallitus aikoo kokeilla uutta hanketta, jossa se muuttaa osan verotuloista bitcoineiksi vaihtaakseen sen sitten myöhemmin fiat-valuutoiksi ulkomaalaisissa pörsseissä.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).


Kaupallinen yhteistyö


Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös