Yritysuutiset

Finnair lisää asteittain lentämistä heinäkuusta alkaen

Matkustusrajoitusten poistuessa lentoliikenne alkaa elpyä eri maissa.

Finnair lisää heinäkuusta alkaen asteittain lentoja ja päivittää liikenneohjelmaansa kuukausittain kysynnän kehityksen mukaisesti.

”Odotamme lentoliikenteen elpyvän vähitellen”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Finnairin tarkoituksena on lentää heinäkuussa reilut 30 prosenttia normaalista lentojemme määrästä, ja aloittaa kaukolennot Aasian tärkeimpiin kohteisiin. Yhtiö lisää sitten sekä reittejä että viikkovuoroja kuukausi kuukaudelta kysynnän elpyessä, Orvér kertoo

Finnair tarkastelee liikenneohjelmaa kuukausittain, ja sillä on valmius lisätä lentoja kysyntätilanteen eläessä. Liikenneohjemassa huomioidaan myös mahdolliset muutokset matkustusrajoituksissa.

”Hiljattain tekemämme asiakaskysely kertoo, että ihmiset suunnittelevat jo sekä liike- että vapaa-ajanmatkoja”, Orvér kertoo.

Kotimaan lentoja lisätään asteittain

Finnair on huhti-kesäkuussa lentänyt kotimaassa Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle. Kuten Finnair eilen kertoi, heinäkuussa lentoja ja kohteita lisätään, ja Finnair lentää kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan.

Elokuussa alkavat lennot Ivaloon ja Kittilään ja syyskuussa lennot Kuusamoon ja Tampereelle.

Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset tehdään näiden kohteiden osalta myöhemmin, kun nähdään, miten kysyntä kehittyy.

Euroopan reiteillä Finnair keskittyy aluksi tärkeimpiin keskuksiin ja lentää heinäkuussa Berliiniin, Brysseliin, Budapestiin, Dubliniin, Düsseldorfiin, Edinburghiin, Frankfurtiin, Göteborgiin, Geneveen, Hampuriin, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Malagaan, Manchesteriin, Moskovaan, Müncheniin, Osloon, Pariisiin, Pietariin, Prahaan, Riikaan, Tallinnaan, Tukholmaan, Vilnaan, Wieniin ja Zürichiin.  

Elokuussa alkavat lennot Barcelonaan, Milanoon, Madridiin, Roomaan ja Varsovaan. Lomakausien aikana Finnair lentää myös yksittäisiä viikkovuoroja joihinkin Etelä-Euroopan lomakohteisiin.

Kaukolennot käynnistyvät Aasiaan

Kaukolennot alkavat vaiheittain heinäkuusta alkaen. Aasia on Finnairille strategisesti tärkeä markkina, ja Finnair lentää heinäkuussa Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin Kiinassa (edellyttää viranomaishyväksyntää), Japanin Tokioon (Narita), Osakaan ja Nagoyaan, Singaporeen, Souliin ja Bangkokiin.

Kaukolentojen aloitusta tukee rahtikysyntä, joka kaukolennoilla on tärkeä osa lentojen kannattavuutta. Elokuussa Finnair aloittaa lennot Delhiin ja New Yorkiin ja Tokion Hanedan kentän lennot käynnistyvät marraskuussa. Talvikauden ohjelmassa on myös lentoja Miamiin, Krabille ja Phuketiin.

Finnair on jo maaliskuusta lähtien tarjonnut asiakkailleen poikkeuksellisen joustavuuden matkapäivän siirtämiseen. Finnairin omista myyntikanavista 1.4.-30.6.2020 ostettujen matkojen matkustuspäivää voi joustavasti siirtää lipun voimassaolon puitteissa.    

Nyt julkaistava Finnairin liikenneohjelma heinäkuusta 2020 maaliskuuhun 2021 asti tarkoittaa myös sitä, että liikenneohjelman ulkopuolelle jäävät lennot perutaan. Finnair käsittelee lentojen peruutukset vaiheittain, ja asiakkaat saavat tiedon lentonsa perumisesta kesäkuun loppuun mennessä.

Finnairin lentoja käyttävät matkanjärjestäjät ilmoittavat lentomuutosten vaikutuksista omille asiakkailleen.

Huhtikuu oli Finnairille karu

Finnairin todella merkittävät koronavirukseen liittyvät kapasiteettileikkaukset näkyivät selvästi kaikissa liikenneluvuissa huhtikuussa.

Finnair kuljetti huhtikuussa 16 100 matkustajaa eli peräti 98,7 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 vastaavalla jaksolla. Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna laski huhtikuussa 97,0 prosenttia. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna laski 99,1 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtaja Topi Manner varoitteli huhtikuun lopussa tulosraportin yhteydessä tilanteen vakavuudesta.

“Vuoden 2020 ensimmäinen vuosineljännes tullaan muistamaan maailmanlaajuisen koronaviruspandemian alkamisesta. Finnairin vuosi alkoi vahvasti, tammikuu sujui odotuksia selvästi paremmin, mutta helmikuusta alkaen koronavirus käänsi liikevaihdon suunnan dramaattisella tavalla, jolle ei löydy vertailukohtaa koko kaupallisen lentoliikenteen satavuotisesta historiasta”, Manner totesi.

Tarkemmat ohjeet asiakkaille löytyvät Finnairin Matkustustiedotteet-sivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös