Yritysuutiset

Warner Music listautuu pörssiin

Maailman suurimpiin kuuluvan levy-yhtiön markkina-arvo saattaa listautumisen yhteydessä nousta jopa yli 13 miljardiin dollariin.

Maailman kolmanneksi suurin levy-yhtiö Warner Music aikoo listautua pörssiin. Aiheesta uutisoivat muun muassa New York Times ja Wall Street Journal.

Warner Musicin nykyisen omistajan, Access Industriesin, on määrä myydä listautumisen yhteydessä noin 14 prosenttia kaikista yhtiön osakkeista 23 – 26 dollarin kappalehintaan. Tämä tarkoittaisi, että yhtiön yhteenlaskettu markkina-arvo olisi 11,7 ja 13,3 miljardin dollarin (10,6 – 12,1 miljardin euron) välillä. Yhtiö on määrä listata Yhdysvaltain NASDAQ-pörssiin.

Warner Music suunnitteli alustavasti pörssilistautumista jo alkuvuodesta, mutta koronapandemian puhkeamisen vuoksi alkuperäisistä suunnitelmista luovuttiin.

Warner Musicin liikevaihto oli edellisellä, syyskuussa loppuneella tilikaudella noin 4,5 miljardia dollaria. Liikevaihdon kasvu on ollut viime vuosina nopeaa, sillä vielä vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli vain noin 3 miljardia dollaria.

Warner Music omistaa oman Warner Records -brändinsä lisäksi muun muassa levy-yhtiöt Atlantic ja Elektra Records sekä musiikkijulkaisija Warher Chappell Music. Yhtiön artisteihin kuuluvat lukuisten muiden tähtien ohella muun muassa Ed Sheeran, Madonna ja Metallica.

Pörssilistautumisesta huolimatta Warnerin nykyinen omistaja Access Industries aikoo säilyttää määräysvaltansa yhtiössä. Access Industriesin omistaa öljyteollisuudella rikastunut miljardööri Len Blavatnik, joka kuuluu maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon. Blavatnikin yhtiö osti Warner Musicin itselleen noin 3,3 miljardin dollarin hintaan vuonna 2011.

Warner Musicin listautuminen on samalla myös merkki siitä, että musiikkiteollisuudella on mennyt viime aikoina hyvin. Äänitetyn musiikin maailmanlaajuinen liikevaihto oli viime vuonna arviolta 20,2 miljardia dollaria, mikä oli noin 8,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. 2000-luvun alkupuolella toimiala kärsi nettipiratismista ja CD-levyjen myynnin romahtamisesta, mutta viime vuosina ala on onnistunut korjaamaan tilanteen nopeasti kasvaneilla suoratoistopalvelujen tuloilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös