Kumppaniblogit

Omistajan tavoite

Jokaisella omistajalla on mielessään jonkinlainen tavoite, tai unelma, jota ei ole ehkä koskaan ääneen lausuttu. Tämä kirjoitus pohtii, pitäisikö omistajan tavoitteesta tehdä unelmaan tähtäävä hanke.

Periaatteessa jokainen omistaja tulee omistustensa kanssa risteykseen. Voi jatkaa omistajuutta siirtämällä sen seuraavalle sukupolvelle, vähentää omistuksia listaamalla yritys tai myydä se kokonaan sopivalla hetkellä. Sanotaan, että jokaisella yrityksellä on päivämääränsä.

Jos haaveena on myydä yritys tai listata se, on ymmärrettävä, että sen tulee olla myytävissä ja että listautuminen tarkoittaa paljon muutakin kuin hyviä numeroita ja kasvunäkymiä. Tässä tilanteessa omistajan tulisi pohtia omaa hanketta tai vähintään tavoitteellista ja dokumentoitua toimintaa unelman toteuttamiseksi.

Listautumisen tai myynnin edellytykset ovat hyvin lähellä toisiaan eli yrityksellä on oltava tulevaisuus, tarina ja riittävä tase.

  1. Yrityksen on oltava maineikas ja hyvämaineinen. Tämä tarkoittaa yrityskulttuuria, arvoja ja työnantajakulttuuria. Yhtiön on menestyttävä työnantajana, jotta sillä on vahvat asemat myös huomisen luomiseen. Yrityksen on syytä olla laadukkaasti omistettu. ESG -arvoilla on jatkossa yhä enemmän väliä.
  2. Yrityksen on oltava brändi. On huomattavaa, että yrityskaupassa ja listautumisessa mitataan tulevaisuuden arvoa. Aika iso osa julkisten yhtiöiden arvostuksesta syntyy tulevaisuuden näkymistä. Siksi yhtiön on omistettava ja oltava vahva brändi omassa viitekehyksessään.
  3. Yrityksellä on oltava tarina. Pörssiyhtiöt ovat yhä enemmän tarinoita ja sijoittajaneuvostoon päätyvät ideat ovat ymmärrettäviä ja selkeitä tarinoita. Tämä voi tarkoittaa myös kasvustrategiaa, eli tarina syntyy strategiana tavoitteista, valinnoista ja toiminnasta. Uskottava kasvo auttaa tarinan rakentamisessa.
  4. Yrityksellä on oltava hyvät numerot ja kasvutavoite. Kansainvälinen kasvu, uudet palvelut ja liiketoiminnat, toimialan murros jne. Nämä ovat asioita, jotka helpottavat sijoittajan saamista mukaa liikkuvaan junaan. 
  5. Yrityksen tulee olla rakenteeltaan puhdas ja ostettavissa. Tämä tarkoittaa omistajuuden ja johtamisen eriyttämistä. Omistajien, hallituksen johdon roolin on oltava selkeitä ja yritys ostettavissa ilman sen entisiä hallitsijoita. Tämä on haaste erityisesti yrittäjä- ja perheomisteisissa yrityksissä, jossa roolit ovat usein sekaisin. Uudet omistajan tai sijoittajat haluavat selkeästi ja ammattimaisesti johdetun yrityksen.

Jos unelma listatusta tai kaupaksi menevästä yrityksestä lausutaan ääneen, mihin omistajan tulisi ryhtyä?

Hanke kannattaa aloittaa minusta vähintään kolme vuotta ennen H-hetkeä. Siten taseet, rakenteet ja johtaminen saadaan muotoiltua hankeen mukaisesti. Hallitusta on syytä vahvistaa ja tehdä taustalla toimenpiteitä, jotka eivät häiritse arkea, mutta mahdollistavat muutokset tarvittaessa. Yrityskauppa ja sen valmistelu on aina omistajan asian. Yhtiöstä riippuu kannattaako hankkeessa käyttää valmistelussa hallitusta vai jonkinlaista ammattiapua.

Oma unelma kannattaa lausua ääneen, pohtia yhdessä muiden omistajien tai luotettujan kanssa valmistautumista ja tarvittavia toimenpiteitä. Ajatuksessa voi tehdä hallituksessa myös oman hankkeensa ja vahvistaa hallitusta sopivilla osaajilla. Tarvitaan tarinan kertojia, strategiaosaajia, rahoitusammattilaisia jne. Oikeat henkilöt on syytä ottaa mukaan jo vuosia ennen unelmien toteutumista. 

Omistajan tavoitteen toteuttamiseen pätee sama hyvä ajatus kuin metsän kasvattamiseen. Paras aika istuttaa on tänään ja toiseksi paras aika heti huomenna.

Kirjoittaja on hallitustyön, strategian ja digitalisaation osaaja, joka on perustanut, kasvattanut ja myynyt useammankin yrityksen.

Ville Tolvanen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös