Oma talous

Kuinka menestyä paremmin työelämässä?

Nämä 11 vinkkiä kertovat, kuinka menestyt paremmin työelämässä.

Työelämässä menestyminen vaatii paljon töitä. Verkostoituminen oikeiden ihmisten kanssa ja hyvä ajoitus ovat muutamia menestyksen saloja, mutta sinun ei tarvitse odottaa, että menestys löytää sinut.

Voit parantaa mahdollisuuksiasi menestyä työpaikallasi jo tänään. Business Insider paljastaa 11 tutkimuksiin pohjautuvaa vinkkiä, joiden avulla voit menestyä paremmin työelämässä.

1. Ole ajoissa – tai etuajassa

Myöhästyminen ei koskaan tee hyvää vaikutelmaa. Harvard Business Review esittää tutkimuksen, jonka mukaan työntekijät, jotka tulivat aikaisin töihin, saivat korkeampia suoritusarviointeja esimiehiltään, kuin myöhään tulevat.

2. Panosta pukeutumiseen

Huoliteltu ulkonäkö tekee aina vaikutuksen. Vaikka työpaikallasi ei olisi tarkkaa pukukoodia, panosta ulkonäköösi. Pukeutuminen formaalimmin saa sinut tuntemaan itsesi ja näytät myös muille vaikutusvaltaisemmalta.

3. Avaa keskustelu esimiehien kanssa

Kun törmäät työpaikkasi esimiehiin tai toimitusjohtajaan töissä tai töiden ulkopuolella, aloita keskustelu heidän kanssaan. Jos he eivät tunne sinua entuudestaan, esittele itsesi rohkeasti ja kerro, millä osastolla teet töitä.

4. Ajoita kalenteriisi ”teho tunti”

Päätä, että teet tehokkaasti yhden tunnin töitä. Älä lue sähköposteja tai vastaa puheluihin, vaan anna koko huomiosi esim. tärkeälle projektille. Voit laittaa työpisteellesi tai ovelle lapun ”älä häiritse, kiitos”.

5. Kuuntele musiikkia töiden ohessa

Musiikin kuuntelu samalla, kun teet töitä saattaa häiritä keskittymiskykyäsi. Sen sijaan musiikin kuuntelu ennen tai töiden jälkeen rentouttaa ja saa sinut paremmalle tuulelle.

6. Lounasta työkavereiden kanssa

Kollegoiden kanssa lounastaminen kannattaa. Tämä edesauttaa työpaikan yhteishenkeä ja samalla teet tärkeää verkostoitumista.

7. Pyydä palautetta tiimiltäsi

Älä odota pelkkää esimiehen palautetta työsuorituksestasi, vaan pyydä aktiivisesti palautetta työkavereilta ja tiimiltäsi. Jos sinulla on alaisia, rohkaise heitä antamaan rehellistä palautetta työsuorituksestasi.

8. Löydä itsellesi mentori

Etsi työpaikaltasi itsellesi mentori, jonka kanssa voit tavata säännöllisesti ja keskustella työsuorituksestasi. Jos tämä tuntuu sinulle liialliselta, vie läheinen kollega kahville, pyydä häneltä rehellistä palautetta ja keskustelkaa molemmat työsuorituksestanne.

9. Osallistu kokouksissa

Puhu ja osallistu kokouksissa, älä pelkää esittää ideoita, vaikka ne tuntuisivat sinusta tarpeettomilta tai tyhmiltä. Esimiehet arvostavat työntekijöitä, jotka uskaltavat jakaa ideoitaan kokouksissa.

10. Reflektoi saavutuksiasi päivän päätteeksi

Ota 10-15 minuuttia päiväsi päätteeksi aikaa itsellesi ja reflektoi kirjoittaen työpäiväsi saavutuksia. Tämä voi parantaa työsuoritustasi merkittävästi, sillä tutustut paremmin siihen, kuinka teet töitä ja voit myös oppia paremmin virheistä.

11. Suunnittele työpäivät etukäteen

Suunnittele seuraava työpäiväsi etukäteen ja päätä mitä haluat saavuttaa, tai mitä sinun tulee saavuttaa tulevana päivänä. Työpäivän suunnittelu etukäteen auttaa sinua konkretisoimaan tekemättömät työt ja ajattelet niitä vähemmän vapaa-ajalla. Näin voit myös rentoutua enemmän työpäivän jälkeen!

Artikkeli on julkaistu SalkunRakentajassa aiemmin tammikuussa 2018.

Kommentoi
Ylös
>