Sijoitusideat

Finnair saa ostosuosituksen teknisen analyysin perusteella

Lentoyhtiön osake on läpäissyt 0,7 euron vastustason.

Lentoyhtiö on yksi Helsingin pörssin kovimmin koronakriisistä ja siitä seuranneista rajoituksista kärsineistä yhtiöistä. Yhtiö on kuitenkin elpynyt pahimmista vaikeuksista.

Lentoyhtiön liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa selvästi viime vuoden vertailukaudesta, lähes 105 prosenttia. Liikevaihto oli 199 miljoonaa euroa. Matkustajamäärä kasvoi 72 prosenttia 0,8 miljoonaan ja tarjotut henkilökilometrit nousivat 98 prosenttia.

Vertailukelpoinen liiketulos oli kuitenkin edelleen 109 miljoonaa euroa tappiollinen, kun vuotta aiemmin tappio oli 167 miljoonaa euroa.

Kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissa Finnair arvioi, että matkustusrajoitukset heikentävät edelleen kysyntää erityisesti Aasiassa. Parantuneen rokotekattavuuden perusteella Finnair odottaa Aasian avautuvan matkustajille merkittävämmin vuoden 2022 alussa lukuun ottamatta Kiinaa, joka avautuu yhtiön arvion mukaan vasta vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon jälkeen.

Finnairin lokakuun liikenneluvut antavat myös toivoa koronalamaannuksesta toipumisesta.

Erityisesti Euroopan-reittien matkustajaliikenneluvut paranivat selvästi lokakuussa, vaikka koronapandemian vaikutus oli yhä nähtävissä.

Finnair kuljetti lokakuussa 433 300 matkustajaa eli 330 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 lokakuussa. Lokakuun 2021 matkustajamäärä oli 45,3 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2021. Tosin edelliskuukauden luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia, koska syyskuussa on yksi päivä vähemmän.

Koronan vaikutukset ja valtioiden asettamat tiukat matkustusrajoitukset vaikuttivat edelleen kaikkiin matkustajaliitännäisiin liikennelukuihin, mikä näkyi erityisesti Pohjois-Amerikan sekä Aasian luvuissa.

Finnairin osake näyttää houkuttelevalta nyt myös teknisen analyysin valossa. Näin ainakin uskoo tekniseen analyysiin keskittyvä Investtech, joka antaa Finnairin osakkeelle ostosuosituksen.

Analyysiuutisissaan Investtech toteaa, että Finnairin osakkeen kurssi on läpäissyt laskutrendin vastuslinjan. Se indikoi hidastuvaa laskunopeutta tulevaisuudessa.

”Osakkeen kurssi on rikkonut suorakulmiokuvion katon 0.71 kohdalla. Pysyvä läpäisy indikoi nousua ainakin 0.88 euroon asti. Osake on marginaalisesti rikkoutunut ylös vastustason läpi n. 0.70 euron kohdalla. Pysyvä rikkoutuminen osoittaa edelleen tapahtuvaa nousua”, Investtech analysoi.

Lisäksi osakkeen volyymihuiput vastaavat hyvin kurssihuippuja ja volyymipohjat vastaavat hyvin kurssipohjia. Se vahvistaa osaketta.

Investtech pitää Finnairin osaketta pidetään kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

Kaikki sijoittajat eivät pidä teknistä analyysiä toimivana sijoitusstrategiana, vaan kieltävät sen kyvyn ennustaa tuottoja. Tekninen analyysi voi myös johtaa kriitikoiden mukaan liialliseen kaupankäyntiin, mikä syö tuottoa.

Toisaalta Investtechin tekniseen analyysiin pohjautuva osakesalkku on sekä tänä vuonna että vuonna 2020 tuottanut kaupankäyntikustannusten jälkeenkin selvästi paremmin kuin koko Helsingin pörssi. Viime vuonna salkun tuotto oli kaupankäyntikulujen jälkeen yli 33 prosenttia, kun indeksi nousi vain 10 prosenttia.

Tänä vuonna Investtechin salkku on tuottanut kaupankäyntikulujen jälkeen lähes 30 prosenttia, kun Helsingin pörssin tuotto on ollut 18 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>