Asunnot ja kiinteistöt

Omakotitalojen myyntiajat painuneet poikkeuksellisen alas

Omakotitaloasuntojen myyntiajat ovat pysyneet tavanomaista matalampina, kertoo Kiinteistövälitysalan Keskusliitto.

Liiton mukaan viimeisen neljän kuukauden aikana heinä-lokakuussa 2021 asuntokauppa on kauppamäärien osalta palautunut alkuvuotta edeltävälle tasolle.

Samaa ei voi sanoa myyntiajoista, etenkään omakotitalojen osalta.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton mukaan koronan alettua nähtiin käänne keskimääräisten myyntiaikojen osalta, kun pääkaupunkiseudun omakotitalojen keskimääräiset myyntiajat lyhenivät muun Suomen kerrostalojen myyntiaikojen tasolle.

Tämän vuoden maaliskuusta lähtien tilanne on ollut pysyvä, liitto kertoo.

”Nähtäväksi jää, kuinka pysyvä ilmiö on pääkaupunkiseudun omakotitalojen yli 20 päivää lyhyemmät myyntiajat, mutta jotain osviittaa tämä antaa siitä, että omakotitaloasunnoista on tullut aiempaa suositumpi asumisen muoto”, toteaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson.

Mickelssonin mukaan tilanne on kehittynyt samaan suuntaan koko Suomessa. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella omakotitalojen myyntiajat ovat laskeneet mainitun parikymmentä päivää tavanomaisesta tasosta.

Kommentoi
Ylös
>