Oma talous

SR-Video: Haaveena taloudellinen riippumattomuus – kuinka se onnistuu?

Mitä menestyvältä sijoittajalta vaaditaan? Siitä kertoo sijoittaja ja bloggaaja Jesse Viljanen.

Jesse Viljanen on sijoitusbloggaaja ja sijoittaja, joka puhuu ja kirjoittaa mielellään kansankapitalismista ja talouden hallinnasta.

Osinkoinsinööri.fi-bloginsa kautta Viljanen haluaa kertoa, että kuka tahansa voi vaurastua riippumatta elämän lähtökohdista, kunhan vain pitkäjänteisesti jaksaa yrittää säästää ja sijoittaa.

Viljanen sijoittaa vain kahteen omaisuuslajiin: osakkeisiin ja sijoitusasuntoihin. Indeksirahastot ovat hänen mielestään hyviä sijoituskohteita, vaikkei hän niitä harrastakaan.

”Olen indeksirahastojen vankka puolestapuhuja, mutta en itse käytä niitä siksi, kun ne ovat liian tylsiä ja motivaation ylläpitäminen on äärimmäisen tärkeätä sijoittamisessa. Todennäköisesti se olisi minullekin tuottoisin vaihtoehto pitkässä aikaikkunassa, vaikka toistaiseksi olen omilla valinnoilla todella hyvään tuottoon päässytkin”, Osinkoinsinööri kertoi SalkunRakentajan haastattelussa kesällä 2021.

SR-Videolla Jesse Viljanen keskustelee Jorma Erkkilän kanssa osake- ja asuntosijoittamisesta ja sen haasteista. Videolla pohditaan myös syitä, miksi iso osa suomalaisista aikuisista ei harrasta sijoittamista.

Sijoituspiireissä taloudellinen riippumattomuus on usein tavoite, jota monet sijoittajat tavoittelevat. Viljanen kertoo, mitä taloudellinen riippumattomuus hänen mielestään tarkoittaa ja mitä sen saavuttaminen edellyttää.

Viljanen myös kertoo sijoitusfilosofiastaan.

Kommentoi
Ylös
>