startup suosioharha
Osakeanalyysit

Inderes: Rautaruukin arvostustaso yhä korkea

Lähde: Ruukki Oyj.

Lähde: Ruukki Oyj.

Huolimatta Rautaruukin odotuksia paremmasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta, on yhtiön osake edelleen yliarvostettu, arvioi analyysitalo Inderes. 

Rautaruukin kolmannen vuosineljänneksen osakekohtainen tulos oli selkeästi analyytikoiden odotuksia parempi. Konsensusennusteiden mukainen odotettu osakekohtainen tulos oli –0,05 euroa osakkeelta. Yhtiö ylsi kuitenkin niukasti positiiviseen 0,01 euron osakekohtaiseen tulokseen.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli kolmannella kvartaalilla 10 miljoonaa euroa positiivinen, kun se viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla oli pakkasella 15 miljoonaa euroa.

Rautaruukki ei tehnyt ohjeistukseensa mitään muutoksia kannattavuuden ohjeistukseen mutta liikevaihdon ohjeistusta yhtiö laski hieman. Vertailukelpoisen liikevaihdon vuonna 2013 yhtiö arvioi olevan noin 2,5 miljardia euroa ja vertailukelpoisen liikevoiton paranevan vuoteen 2012 verrattuna ja olevan positiivinen.

Terästuotteidemme keskimääräiset myyntihinnat ovat tammi-syyskuussa jääneet yhtiön odotuksia matalammiksi. Rautaruukki odottaa terästuotteiden hintojen pysyvän vakaina loppuvuoden aikana. Euroopan epävarma tilanne vaikuttaa kuitenkin edelleen tehdastoimitusasiakkaiden kysyntään.

Positiivisesta tulosyllätyksestä huolimatta Rautaruukin arvostustaso on haastava, arvioi Inderes.

“Päivitetyillä ennusteillamme Rautaruukin P/E-kertoimet FY´14 ja FY´15 ovat 21 ja 14. Yhtiön P/B-luku on myös 0,8 ja ennustettu osinkotuotto jää noin 3,2 %:iin. Mielestämme yhtiön arvostustaso on varsin korkea Euroopan teräsmarkkinoiden vaikea tila huomioiden”, analyysitalo kertoo Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes arvioi että Rautaruukki tarvitsee reilusti aikaa sinänsä hyvän erikoisterässtrategiansa toteuttamiseen. Tästä ja korkeasta arvostustasosta johtuen Inderes suosittaa edelleen Rautaruukin osakkeiden myyntiä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös