Osakeanalyysit

Inderes: Rautaruukin arvostustaso yhä korkea

Lähde: Ruukki Oyj.

Lähde: Ruukki Oyj.

Huolimatta Rautaruukin odotuksia paremmasta kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta, on yhtiön osake edelleen yliarvostettu, arvioi analyysitalo Inderes. 

Rautaruukin kolmannen vuosineljänneksen osakekohtainen tulos oli selkeästi analyytikoiden odotuksia parempi. Konsensusennusteiden mukainen odotettu osakekohtainen tulos oli –0,05 euroa osakkeelta. Yhtiö ylsi kuitenkin niukasti positiiviseen 0,01 euron osakekohtaiseen tulokseen.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli kolmannella kvartaalilla 10 miljoonaa euroa positiivinen, kun se viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla oli pakkasella 15 miljoonaa euroa.

Rautaruukki ei tehnyt ohjeistukseensa mitään muutoksia kannattavuuden ohjeistukseen mutta liikevaihdon ohjeistusta yhtiö laski hieman. Vertailukelpoisen liikevaihdon vuonna 2013 yhtiö arvioi olevan noin 2,5 miljardia euroa ja vertailukelpoisen liikevoiton paranevan vuoteen 2012 verrattuna ja olevan positiivinen.

Terästuotteidemme keskimääräiset myyntihinnat ovat tammi-syyskuussa jääneet yhtiön odotuksia matalammiksi. Rautaruukki odottaa terästuotteiden hintojen pysyvän vakaina loppuvuoden aikana. Euroopan epävarma tilanne vaikuttaa kuitenkin edelleen tehdastoimitusasiakkaiden kysyntään.

Positiivisesta tulosyllätyksestä huolimatta Rautaruukin arvostustaso on haastava, arvioi Inderes.

“Päivitetyillä ennusteillamme Rautaruukin P/E-kertoimet FY´14 ja FY´15 ovat 21 ja 14. Yhtiön P/B-luku on myös 0,8 ja ennustettu osinkotuotto jää noin 3,2 %:iin. Mielestämme yhtiön arvostustaso on varsin korkea Euroopan teräsmarkkinoiden vaikea tila huomioiden”, analyysitalo kertoo Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes arvioi että Rautaruukki tarvitsee reilusti aikaa sinänsä hyvän erikoisterässtrategiansa toteuttamiseen. Tästä ja korkeasta arvostustasosta johtuen Inderes suosittaa edelleen Rautaruukin osakkeiden myyntiä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös