Talouden trendit

Jenkkiyhtiöt uudistuneet eurooppalaisia yhtiöitä paremmin

Ero Yhdysvaltain ja Euroopan osakemarkkinoiden tulosten välillä on miltei suurimmillaan 20 vuoteen.

Varainhoitoyhtiö Standard Life Investments on tarkastellut markkinoiden välistä juopaa löytääkseen sille syyn ja määrittääkseen, mitä se merkitsee sijoittajille.

Uusimmassa Global Perspective -katsauksessa Standard Life Investments kertoo tutkimuksestaan. Siitä käy ilmi, että molempiin markkinoihin sijoitettaessa on voitu jättää huomiotta joitakin tärkeitä rakenteellisia tekijöitä. Tutkimustiimi käytti yksittäisten yritysten taseita ja tuloslaskelmia löytääkseen ehdotuksia kuilun kaventamiseksi tulevina vuosina.

Tulosten mukaan makrotalouden tilanne on vaikuttanut merkittävästi tuloksiin globaaleilla markkinoilla viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat kuitenkin pystyneet hoitamaan tasettaan ja uudistumaan paljon tehokkaammin finanssikriisin jälkeisessä maailmassa kuin eurooppalaiset yhtiöt.

  • Yhdysvaltalaiset yhtiöt hyödyntävät usein paremmin alhaista korkotasoa pienentämällä omaa pääoma osakkeiden takaisinostoilla ja lisäämällä velan ottoa.
  • Yhdysvaltain rahoitusjärjestelmän suhteellisen nopea toipuminen auttoi yhtiöitä uudistumaan nopeiden konkurssien ja käyttöpääoman tehokkaan hallinnan avulla.
  • Parhaat yhdysvaltalaiset yhtiöt laajentuivat nopeasti hyötyäkseen dollarin heikentymisestä.
  • Finanssikriisin jälkeen harvat eurooppalaiset yhtiöt ovat pystyneet kasvattamaan voittojaan reippaasti – vuoteen 2014 mennessä vain kaksi yhtiötä. Yhdysvalloissa tällaisten yhtiöiden määrä kaksinkertaistui keskimäärin 13:een joka vuosi.

Standard Life Investmentsin markkinastrategi Chris Faulkner-MacDonagh sanoo:

“Euroopassa ei ole tarpeeksi suuria globaaleja yrityksiä, jotka ovat tarpeeksi kurinalaisia pääomansa suhteen ja jotka siis pystyisivät hyötymään alhaisista koroista ja hoitamaan saamisiaan ja velkojaan aggressiivisesti. Tällaiset yhtiöt Euroopassa ovat kaksi kertaa todennäköisemmin pieniä kuin Yhdysvalloissa, ja tämä rajoittaa pääsyä pääomamarkkinoille ja globaaleille markkinoille sekä vähentää mittakaavaetua.”

“Tällä hetkellä sijoittajat ovat valmiita maksamaan ylimääräistä päästäkseen kiinni yhdysvaltalaisiin yhtiöihin, joiden tuotto on aidosti erinomainen. Olennaista on seurata, miten yhtiöt reagoivat Yhdysvaltain keskuspankin suunnitelmiin normalisoida rahapolitiikka ja nostaa korkoja. Muutosta markkinoilla haistelevien sijoittajien kannattaa myös etsiä merkkejä eurooppalaisista yhtiöistä, jotka keskittyvät oman pääoman tuottoon järjestelemällä tasettaan ja ostamalla osakkeitaan kannattavuuden parantamiseksi.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös